Presedintele Klaus Iohannis a criticat Guvernul la festivitatea de deschidere a anului scolar de la Colegiul National "Gheorghe Sincai" din Capitala ca Legea Educatiei ar trebui sa inceteze sa mai fie un puzzle, ale carui piese se schimba mereu.
"Exista, din pacate, multi elevi in Romania care incep anul scolar fara manuale sau in cladiri care nu respecta standarde minime. Se pare ca de fiecare data, inceperea noului an scolar pe unii ii ia prin surprindere. Fiecare Guvern ridica din umeri, aratand cu degetul spre Guvernul dinainte. Asa, insa, lucrurile nu se imbunatatesc. In Romania anului 2017 solutia a ajuns sa fie reintroducerea si reintoarcerea la metode demult apuse, ca de exemplu manualul unic sau recentralizarea la Bucuresti a tuturor lucrurilor care au intampinat dificultati la nivel local", sustine seful statului, citat de stirileprotv.ro.

”Legea educatiei trebuie sa inceteze sa mai fie un puzzle ale carui piese se schimba continuu pierzandu-se, astfel, imaginea unitara. Chiar daca ne place sa credem ca am bifat «misiune indeplinita» pe tema alfabetizarii candva prin anii ’60 deja, o mare parte dintre elevi termina scoala ca analfabeti functional. Adica, desi pot citi, nu pot intelege semnificatia unui text scris si, prin urmare, intampina dificultati chiar si in cele mai usoare situatii. O alta problema grava este abandonul scolar, care in ultimii ani a atins o rata alarmanta, una dintre cele mai mari in Uniunea Europeana. Nu ne putem permite acest lucru ca societate. Nu ajuta cu nimic sa mutam vina de la autoritatile centrale la autoritatile locale, de la un guvern la altul sau de la scoala in familie. Succesul sistemului educational este singura cale de supravietuire a Romaniei puternice, iar esecul sau ne condamna la involutie", a adaugat Iohannis, potrivit digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.