Fostul presedinte, Traian Basescu, spune ca membrii comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 sunt "ridicoli", sustinand ca PDL avea un singur om in sectiile de votare, in timp ce sase partide care erau impotriva candidaturii sale aveau si ele reprezentanti si intrebandu-se cum putea fura acel singur om din comisie buletinele de vot.

Aceasta este prima reactie a lui Basescu dupa raportul preliminar al Comisiei parlamentare, potrivit caruia el si Emil Boc ar fi favorizat fraudarea alegerilor.

Intrebat, sambata, la Neptun, la finalul prelegerii sustinute la Scoala de vara a tinerilor din PMP, despre raportul comisiei parlamentare privind alegerile prezidentiale din 2009, Basescu a spus: "Eu cred ca sunt atat de ridicoli cu aceste concluzii incat nu merita o reactie a mea", potrivit News.ro.

El a sustinut ca stie foarte bine ca nu au fost fraudate alegerile in favoarea sa. "Stiu foarte bine ca nu au fost fraudate in favoarea mea, iar acest lucru este dovedit de faptul ca in timp ce noi, PDL, am avut un singur om in sectiile de votare, ei au avut reprezentanti din sase partide, toti impotriva candidaturii mele, sustinatorii lui Geoana. Cum putea acel om sa fure buletine de vot", a spus Traian Basescu.

Raportul preliminar al Comisiei parlamentare de ancheta privind prezidentialele din 2009 - dat publicitatii miercuri - arata ca presedintele de atunci, Traian Basescu, si Guvernul PD, in frunte cu Emil Boc, au favorizat fraudarea alegerilor, diferenta dintre candidati fiind atat de mica incat actiunile lor au influentat rezultatul scrutinului, iar SRI si DNA au favorizat ascunderea faptelor. Printre acuzatiile aduse Executivului Boc este ca a convocat o sedinta de Guvern pentru a schimba din functie sefi de institutii "noaptea ca hotii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.