Tribunalul Bucuresti a inregistrat in 2016 un numar de 32 dosare penale ce vizeaza activitati de contrabanda. In functie de numarul dosarelor finalizate, Tribunalul Bucuresti ocupa locul 8 in clasamentul tribunalelor analizate.

Conform datelor colectate, din totalul dosarelor inregistrate in anul 2016, la Tribunalul Bucuresti au fost finalizate 9 dosare, iar 23 dosare sunt in lucru.

Datele prezentate provin dintr-un studiu realizat de catre Asociatia InfoCons si sustinut de British American Tobacco in cadrul campaniei “Stop Contrabanda! Ia atitudine” (mai multe detalii aici). Studiul evalueaza rezultatele din 2016 ale actiunilor desfasurate de principalele autoritati implicate in combaterea fenomenului de contrabanda. Informatiile prezentate in studiu au fost obtinute in baza legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public si colectate prin intermediul chestionarelor trimise de catre reprezentantii Asociatiei ”InfoCons” autoritatilor vizate.

Potrivit unui comunicat remis 9am, campania “Stop Contrabanda! Ia atitudine” are ca scop informarea publicului atat in legatura cu dimensiunea fenomenului contrabandei, cat si referitor la eforturile autoritatilor statului roman pentru stoparea acestui fenomen.

Contrabanda are profunde efecte economice si sociale, prejudiciind bugetul de stat si limitand capacitatea de dezvoltare a Romaniei. Totodata, acest fenomen reprezinta un risc pentru siguranta nationala, contrabanda fiind adesea asociata si altor activitati infractionale, putand reprezenta chiar si o sursa de finantare pentru activitati teroriste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.