Administratia Nationala de Meteorologie si Siveco Romania pun la dispozitie aplicatia Inovagria Meteo, prin care utilizatorii au posibilitatea de a sti in price moment nu doar prognoza meteo, ci si informatii despre presiunea atmosferica, umiditatea de la nivelul solului si aerului, viteza vantului sau rezerva de apa din sol la nivel de localitate.

"Inovagria Meteo este o aplicatie sigura si usor de folosit pentru toate categoriile de utilizatori interesati de date precise despre vreme pentru orice loc din Romania. Datele vor fi furnizate de cea mai precisa si credibila sursa din Romania, Administratia Nationala de Meteorologie, iar informatizarea acestora este asigurata de Siveco Romania", sustin organizatorii conferintei sustinuta de directorul general Elena Mateescu si de directorul Departamentului eAgriculture din cadrul Siveco Romania, Gabriel Lospa, potrivit dcnews.ro.

In egala masura, cu ajutorul acestei aplicatii, fermierii vor putea lua hotararile adecvate pentru protejarea productiei agricole, avand in vedere ca vor avea oportunitatea de a sti in orice moment starea vremii si nu numai. In acest fel, fermierii vor sti cand trebuie sa irige, sa protejeze culturile (de inghet sau arsita) sau cand sa scoata utilajele pe camp, noteaza agrointel.ro.

"In contextul schimbarilor climatice actuale si previzibile, cea mai buna modalitate de a gasi masuri de adaptare specifice pentru agricultura si nu numai, se bazeaza pe activitatea de prognoza si avertizarea fenomenelor meteo periculoase, precum si pe informatii specializate privind evolutia, intensitatea si aria de extindere a acestora. Fundamentarea procesului de adaptare la schimbarile climatice pe date climatice si studii specializate va permite factorilor de decizie si practicienilor sa ia cele mai bune masuri de prevenire si diminuare a riscurilor climatice. De aceea, aplicatia suport INOVAGRIA Meteo raspunde provocarilor generate de cresterea frecventei si intensitatii fenomenelor meteo in corelatie cu necesitatea de a imbunatati managementul resurselor in activitatea de productie", a declarat dr. Elena Mateescu.

Citeste si:
Când am putea reveni la inflația de o cifră. Estimările BNR:...
Când am putea reveni la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.