Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este de parere ca demisia ministrului Apararii, Adrian Tutuianu, nu poate fi justificata de "o problema de comunicare", asa cum a spus el si ca gestul acestuia va avea consecinte neplacute pentru PSD.

Adrian Tutuianu si-a dat, ieri, demisia, invocand "o problema de comuniare". Gestul sau vine la scurt timp dupa ce a recunoscut ca ministerul Apararii nu mai are bani pentru militari, contrazicand-l astfel pe pemierul Mihai Tudose care spusese, inaintea sa, ca Romania este pe crestere economica.

"In mod evident, ce s-a intamplat este chemarea la ordine a ministrului apararii de catre premier cu intrebarea: Ce faceti acolo, domnule, ati innebunit, cum puteti sa dati un asemenea comunicat, din care intelege orice cetatean, dincolo de amanunte, ca nu sunt bani pentru militari, nu sunt bani pentru Armata?! Si intr-adevar, un asemenea comunicat nu se da. Chiar daca ar fi asta situatia, se discuta cu premierul, cu toti factorii de raspundere din Guvern si de la partid, probabil, pentru a se rezolva cumva problema, pe tacute.


Interpretarea cea mai logica pentru ce vedem este: acel comunicat corespunde unei realitati, poate mai grave decat ne inchipuim, in materie financiara, domnul ministru a dorit sa se faca public asa ceva, sa stie lumea ca acolo sunt probleme, dupa care a avut si motivul sa isi dea demisia pentru a nu se mai afla in acel post cand s-ar putea ca lucrurile sa se agraveze. Asta este interpretarea, presupunand ca avem de-a face cu persoane nearierate mintal in aceasta ecuatie. Daca e vorba de prostie in stare pura, atunci eu pe aceasta nu pot sa o cuantific printr-o analiza logica
”, a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu, la Digi24.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.