Sase persoane care pretindeau ca sunt inspectori la Protectia Consumatorului au fost retinute de politistii din Capitala, fiind suspectate ca mergeau la diferite magazine si, sub pretextul ca fac controale privind respectarea drepturilor consumatorilor, cereau diverse sume de bani, sustinand ca astfel nu vor aplica amenzi.

Potrivit Politiei Capitalei, sase persoane, trei barbati si trei femei, cu varste cuprinse intre 41 si 56 de ani, au fost retinute pentru mai multe fapte de inselaciune si uzurpare de calitati oficiale, fiind suspectate ca, in perioada februarie - septembrie, utilizand legitimatii ale unei asociatii cu o denumire foarte apropiata de cea a unei autoritati, s-ar fi prezentat la mai multe societati comerciale si, sub pretextul ca fac controale pe linia respectarii drepturilor consumatorilor, solicitau diverse sume de bani, potrivit News.ro.

Marti, doi dintre barbati au fost prinsi in flagrant imediat dupa ce au intrat intr-o societate comerciala din sectorul 4, unde, declarand ca sunt inspectori in domeniul protectiei consumatorului, au solicitat si primit o suma de bani, in timp ce doua femei au ramas in apropierea magazinului, intr-un autoturism, asigurand paza zonei. Persoanele implicate au fost imobilizate in trafic si au fost duse la audieri.

In urma acestei actiuni au fost puse in aplicare doua mandate de perchezitie domiciliara, precum si mandate de aducere pe numele celorlalte persoane suspectate, stabilindu-se ca acestea ar fi comis mai multe fapte de inselaciune. Astfel, in 21 februarie, doua dintre femeile din grup ar fi mers la o societate comerciala din sectorul 5, unde dupa ce au prezentat legitimatii si au sustinut ca sunt inspectori au solicitat o suma de bani, sub pretextul neinregistrarii unor nereguli. In 20 iulie, doua dintre femei i-au solicitat unui tinere, vanzatoare la un magazin din sectorul 6, o suma de bani, iar unui barbat, vanzator la o patiserie tot din sectorul 6, i-au cerut mai multe produse alimentare.

De asemenea, in 22 august, un barbat si o femeie din acest grup s-ar fi prezentat ca inspectori la sediul unei firme din sectorul 4, unde sub acelasi pretext al neconsemnarii presupuselor nereguli observate, au solicitat si primit bani. La aceeasi data, cele doua persoane au mers la o farmacie din sectorul 4, unde ar fi indus in eroare o angajata, sub motivatia mentionata, determinand-o sa le dea o suma de bani, precum si un produs.

Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...

Politia Capitalei mai precizeaza, intr-un comunicat de presa transmis miercuri, ca in acest caz cercetarile sunt continuate sub supravegherea Parchetului Judecatoriei Sectorului 5, iar cele sase persoane retinute vor fi duse in instanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.