Colegiul Medicilor din Romania "atrage atentia ferm" ca actul medical trebuie sa se poata desfasura in conditii optime, in interesul profesiei si al pacientilor, in contextul demisiei neurochirurgilor Dorin Bica si Ionut Gobej de la Spitalul Colentina din Capitala.

"Avand in vedere situatia prezentata in spatiul public de catre doi medici neurochirurgi de la Spitalul Colentina, Colegiul Medicilor din Romania atrage atentia ferm asupra faptului ca actul medical trebuie sa se poata desfasura in conditii optime, in interesul profesiei si al pacientilor. CMR doreste sa cunoasca in amanunt opiniile celor implicati, medici din spital si conducerea spitalului, astfel incat activitatea medicala sa nu fie afectata", au transmis, marti. reprezentantii Colegiului Cedicilor, care "saluta implicarea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, in subordinea careia se afla Spitalul Colentina".

Medicii Ionut Gobej si Dorin Bica de la Spitalul Colentina au demisionat, luni, invocand faptul ca, odata cu schimbarea managementului unitatii medicale, in ianuarie 2017, lucrurile au dus spre distrugerea sectiei, in prezent activitatea la neurochirurgie fiind un act de uzura extraordinara. Ei reclama ca au fost refuzate operatiile a 60 de pacienti cu tumori cerebrale complexe, in conditiile in care in 2017 ar fi urmat sa fie facute 600 de interventii chirurgicale, si ca personalul sectiei este supus unei hartuiri permanente, iar ca fiecare chirurg poate opera doar o data sau de doua ori pe saptamana, pana la ora 15.00.

Ionut Gobej si Dorin Bica au mai afirmat ca pacientii au fost refuzati din cauza lipsei si a pierderii de personal, programului operator restrictionat si a lipsei de medicamente si consumabile.

Primarul general Gabriela Firea le-a propus celor doi medici demisionari sa-si reconsidere decizia, doctorului Gobej propunandu-i sa preia interimar conducerea Sectiei de Neurochirurgie a unitatii medicale. De asemenea, Firea le-a solicitat sa faca o propunere pentru functia de manager, aceasta fiind medicul Lelia Iliescu.

Managerul Spitalului Colentina din Capitala, Bogdan Andreescu, a fost demis la inceputul lunii ianuarie pe motiv ca i-ar fi tinut pe pacienti in frig in saloane, conform anuntului facut atunci de primarul general Gabriela Firea, Silvi Ifrim preluand interimatul.

Citeste si:

Citeste si:
Spitalul Colentina din Capitală se redeschide și pentru pacienții...
Spitalul Colentina din...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.