Gabriela Firea le-a propus celor doi medici demisionari de la Spitalul Clinic Colentina, Ionut Gobej si Dorin Bica, sa-si reconsidere decizia, doctorului Gobej propunandu-i sa preia interimar conducerea Sectiei de Neurochirurgie a unitatii medicale. De asemenea, Firea le-a solicitat sa faca o propunere pentur functia de manager, aceasta fiind medicul Lelia Iliescu.

Gabriela Firea, a solicitat conducerii ASSMB (Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti ) sa ii prezinte pana vineri, 8 septembrie, un raport detaliat referitor la problemele de personal si dificultatile in derularea procedurilor de achizitii de materiale medicale cu care se confrunta Spitalul Colentina.

Am avut o discutie constructiva si corecta cu domnii doctori Gobej si Bica. Medicii trebuie ajutati in activitatea lor pentru ca de ei depinde viata pacientilor. Le-am adresat rugamintea de a reconsidera decizia de a demisiona si i-am asigurat de tot sprijinul meu", a declarat Firea.

Ea i-a propus doctorului Gobej sa preia interimar postul de sef de sectie Neurochirurgie. In acelasi timp, le-a solicitat celor doi medici sa ii faca o propunere pentru un director medical interimar al spitalului Colentina. Medicii Gobej si Bica au propus-o pe doctorita Lelia Iliescu.

Gabriela Firea: Politizarea Sanatatii nu este benefica

"Pentru mine, ca si pentru dumneavoastra, primeaza binele ceateanului, al pacientului, iar politizarea acestui domeniu nu poate fi benefica. Referitor la criza de personal la care faceti referire, va informez ca am solicitat urgentarea procedurilor de suplimentare a posturilor in spitalul Colentina. Totodata, potrivit legii, in urmatoarea perioada, se vor organiza si concursurile de ocupare a posturilor de manager pentru toate cele 19 spitale aflate in subordinea PMB", a spus Gabriela Firea.


Medicii Ionut Gobej si Dorin Bica, au demisionat, luni, invocand faptul ca, odata cu schimbarea managementului unitatii medicale, in ianuarie 2017, lucrurile au dus spre distrugerea sectiei, in prezent activitatea la neurochirurgie fiind un act de uzura extraordinara. Ei reclama ca au fost refuzate operatiile a 60 de pacienti cu tumori cerebrale complexe, in conditiile in care in 2017 ar fi urmat sa fie facute 600 de interventii chirurgicale, si ca personalul sectiei este supus unei hartuiri permanente, iar ca fiecare chirurg poate opera doar o data sau de doua ori pe saptamana, pana la ora 15.00.

Ionut Gobej si Dorin Bica au mai afirmat ca pacientii au fost refuzati din cauza lipsei si a pierderii de personal, programului operator restrictionat si a lipsei de medicamente si consumabile.

Managerul Spitalului Colentina din Capitala, Bogdan Andreescu, a fost demis la inceputul lunii ianuarie pe motiv ca i-ar fi tinut pe pacienti in frig in saloane, conform anuntului facut atunci de primarul general Gabriela Firea, Silvi Ifrim preluand interimatul.

Citeste si:
Demiteri și demisii în cazul azilelor groazei. Directoarea de la...
Demiteri și demisii în cazul...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.