Numarul incendiilor produse in padurile de stat administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a crescut in prima jumatate a anului, depasind numarul total al incendiilor de padure inregistrate pe parcursul anului trecut.

Astfel, in primul semestru din acest an s-au inregistrat 199 de incendii in padurile de stat administrate de Romsilva, in timp ce anul trecut au fost inregistrate in fondul forestier proprietatea statului 135 de incendii, care au afectat 452,9 hectare.

Conditiile climatice din lunile martie si aprilie au favorizat producerea incendiilor in suprafetele de fond forestier, numarul incendiilor produse in primul semestru al anului depasind astfel media perioadei similare a ultimilor ani. Cele mai multe incendii de padure au avut drept cauza propagarea focului din terenurile limitrofe fondului forestier aflat in proprietatea publica a statului.

In total, suprafata afectata de incendii pe primele sase luni ale anului, in padurile de stat, a fost de 1.048,8 hectare, inclusiv 73,7 hectare regenerate recent, fiind distrusi 28.720 de puieti forestieri plantati in cursul recentelor campanii de impaduriri.

Cele mai multe incendii au fost inregistrate in judetul Gorj

In Gorj au fost 56 de incendii de la inceputul anului, urmat de Mehedinti, cu 30 de incendii, si Alba, cu 23 de incendii. Cele mai intinse suprafete afectate, cumulate, s-au inregistrat in judetele Gorj, cu 443,5 hectare, Mehedinti, cu 177,7 hectare, si Hunedoara, cu 150,6 hectare.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva recomanda cetatenilor care isi petrec timpul liber in zone limitrofe padurilor sau care fac drumetii prin zone impadurite sa supravegheze focul, iar la plecare, sa verifice cu atentie stingerea acestuia.

Potrivit unui comunicat remis 9am, angajatii Romsilva monitorizeaza fondul forestier administrat, prevenind izbucnirea incendiilor prin patrule in zonele cu vulnerabilitate, si amplaseaza panouri avertizoare la limita padurilor si de-a lungul traseelor turistice.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare fond forestier aflat in proprietatea publica a statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.