Profesorul Ioan Ardelean de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca a fost prins in flagrant de catre ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) in timp ce lua 450 de euro si 450 de lei de la mai multi studenti pentru a promova examenul restant la materia ”Mecanisme I si II”. DGA a extins cercetarile fata de mai multe persoane suspectate de dare de mita.

Update 23:02- Magistratii Tribunalului Cluj-Napoca au dispus, duminica, plasarea in arest la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile a profesorului.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, duminica, de catre reprezentantii DGA, profesorul Ioan Ardelean de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca a fost prins in flagrant in timp ce primea sumele de 450 euro si 450 lei de la mai multi studenti in scopul facilitarii promovarii examenului restant la materia ”Mecanisme I si II”.

Ulterior, ofiteri de politie judiciara ai DGA Cluj, cu sprijinul Centrului Operational 3 Cluj-Napoca si Structura Centrala, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj, au efectuat doua perchezitii la domiciliul si in biroul profesorului.

In birou a fost gasita suma de doua mii de euro, in bancnote de cate 50 de euro, dar si mai multe plicuri cu numele unor studenti.

Ardelean a recunoscut ca studentii i-au lasat bani, afirmand ca i-a ajutat si consultat in diferite ocazii.

Totodata, DGA anunta ca se efectueaza cercetari si fata de alte persoane sub aspectul savarsirii infractiunii de dare de mita, scrie News.ro.

Profesorul a fost retinut pentru 24 de ore si urmeaza a fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva pentru luare de mita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.