Social 31 August 2017 13:36
Fostul prim-ministru Dacian Ciolos a reactionat dupa ce premierul Mihai Tudose a confirmat intentia Guvernului de a retrage dosarul Rosia Montana de la UNESCO, scrie digi24.ro.

"Patriotismul este asumat si tradus in actiune, nu vanturat in campanie, asezonat cu nationalism desantat, populism ieftin sau garnisit cu fasole si carnati.

Modul in care coalitia PSD-ALDE va trata dosarul Rosia Montana, inclusiv ca o consecinta a inconsecventei unor guverne din care au facut parte sau pe care le-au sustinut in ultimii 19 ani, va fi proba lor de patriotism. Unul inclusiv, unul bazat pe valori reale sau unul selectiv si pe interese.

Sigur, nu am mari asteptari, pe de o parte avand in vedere antecedentele PSD si ALDE pe acest dosar, pe de alta, urmarind un guvern in foame de bani castigati usor, fara grija pentru ceea ce-o sa vina dupa ei, cand nu vor mai fi la guvernare.

Rosia Montana este un element cheie al patrimoniului istoric si identitar al Romaniei. Oamenii de acolo vor avea un viitor mai bun daca acest element este pus in valoare, daca Rosia Montana cu cei peste 2000 de ani de istorie ai ei este promovata ca parte a patrimoniului cultural mondial intr-un program de dezvoltare durabila.

Cred ca asta asteapta comunitatea de acolo, asta asteapta societatea, nu un premier care sa le vorbeasca de «gropite», «rame» si «mostenirea libelulei»", a scris Dacian Ciolos pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.