Social 30 August 2017 13:58
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede infiintarea si amenajarea unor facilitati de cazare si de inhumare pentru caini si pisici, pe raza Capitalei. 

Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) si directiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general sunt responsabile de indeplinirea prevederilor.

Proiectul va include si realizarea unui incinerator. CGMB a precizat ca aceasta facilitate este necesara, in contextul in care exista multi bucuresteni care isi ingroapa animalele decedate la marginea orasului.

Ciprian Ciucu (PNL) a precizat, in cadrul dezbaterilor, ca intelege utilitatea amenajarii unui crematoriu pentru animale, insa i se pare insuficienta argumentarea pentru amenajarea unui hotel pentru caini si pisici, in contextul in care, un serviciu public trebuie sa asigure nevoi care nu pot fi oferite de serviciile din sfera privata.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a precizat ca proiectul nu se voteaza prin delegarea unui serviciu public, ci este vorba despre o facilitate pe care o acorda iubitorilor de animale, punctand necesitatea lui, in momentul in care stapanii pleaca in concediu.

"In conformitate cu prevederile Anexei nr. 1, axa 6, a HCGMB nr. 170/2017, ASPA doreste sa supuna atentiei CGMB propunerea infiintarii unor facilitati de cazare a cainilor si pisicilor, util cetatenilor care doresc cazarea acestora, in paralel propunand si construirea unui amplasament de tip cimitir in vederea inhumarii cainilor si pisicilor", reiese din raportul de specialitate, potrivit Agerpres.ro.

Realizarea studiilor va beneficia si de sprijinul unor specialisti in domeniul medicinei veterinare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.