Social 28 August 2017 17:42
Politia a realizat o harta neagra a celor mai periculoase zone din Capitala. Peste 300 de oameni au cazut victime, in mai putin de un an. Este vorba despre aproximativ 50 de puncte, in care semnele de circulatie sunt mascate de copaci sau de stalpi, dar si intersectii foarte aglomerate, in care graba si neatentia soferilor ii pot costa. 

Zona cu cele mai multe accidente rutiere din Bucuresti este intersectia dintre Splaiul Independentei, Soseaua Orhideelor si Grozavesti. Doar anul trecut au avut loc 10 coliziuni periculoase. Politistii considera ca principalul motiv este reprezentat de faptul ca soferii se incumeta sa intre in intersectie, chiar daca semaforul arata culoarea rosie.

O alta intersectie periculoasa a trimis 16 oameni la spital, anul trecut. Este vorba despre intersectia dintre strada Toamnei si strada Mihai Eminescu. Accidentele sunt provocate, in special, din cauza faptului ca semnul de "Cedeaza trecerea" este greu de vazut.

„Semnele de circulatie sunt amplasate in spatele unui stalp de iluminat public, stalp la care mai este atasat inca un stalp. Mai avem si un pom aici”, afirma Sorin Ene, pilot, potrivit Digi24.ro.

Politistii au realizat o harta cu cele mai periculoase intersectii din Bucuresti, in speranta ca ii vor determina pe soferi sa conduca mai prudent. Pe lista neagra apar 48 de intersectii.

„Punctul negru este intersectia sau strada unde s-au produs cel putin trei accidente, avand aceeasi cauza de producere”, afirma Andra Arsintescu, de la Brigada Rutiera Bucuresti.

Capitala se afla in topul oraselor europene cu cele mai multe accidente rutiere.

La nivel european, Romania ocupa locul doi, in ceea ce priveste numarul celor care isi pierd viata in accidente rutiere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.