Social 28 August 2017 13:50 de Clara Vacaru
Un sofer de taxi a fost retinut, luni, dupa ce a sustras o suma de bani unui barbat de nationalitate straina. Se pare ca cei doi nu s-au inteles in privinta sumei de plata dupa o cursa, asa ca soferul a decis sa ii ia clientului sau banii.

In cursul zilei de 26 august, politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti au retinut un barbat, in varsta de 39 de ani, sofer al unui taxi, la scurt timp dupa savarsirea unei infractiuni de talharie, acesta reusind sa sustraga, prin smulgere, o suma de bani unui barbat de nationalitate straina, dupa neintelegeri privind contravaloarea cursei efectuate", informeaza un comunicat al DGPMB transmis luni AGERPRES.

Pe 26 august, in jurul orei 03,00, agenti de siguranta publica din cadrul Sectiei 2 Politie au fost sesizati de catre doi cetateni straini cu privire la faptul ca soferul unui taxi care i-a transportat la o adresa le-a sustras o suma de bani, in timp ce se aflau intr-o zona din sectorul 1.

"In urma verificarilor efectuate a rezultat faptul ca cei doi au luat un taxi din zona Centrului Istoric al Capitalei, insa, observand ca suma indicata pe aparatul de taxat este prea mare, au vrut sa coboare inainte de a ajunge la destinatia stabilita initial, iar in momentul in care unul dintre barbati a vrut sa achite contravaloarea cursei, de 100 de lei, soferul i-a smuls din mana suma de 200 de lei si 5 euro, dupa care a parasit zona", se arata in comunicat.

A fost identificat un banuit, in varsta de 39 de ani, cunoscut cu preocupari de natura infractionala, acesta fiind condus pentru audieri la sediul Sectiei 2 Politie, stabilindu-se ca, pe parcursul lunii iunie, a mai savarsit alte doua fapte asemanatoare, victime fiind tot cetateni straini.

"S-a retinut in sarcina barbatului comiterea altor doua infractiuni de talharie, la data de 22 iunie, in jurul orei 18:15, prin amenintare cu un obiect taietor-intepator, a deposedat partea vatamata de suma de aproximativ 350 de lei, in timp ce se aflau in taximetrul pe care il conducea, iar la data de 26 iunie, in jurul orei 01:30, in acelasi mod a amenintat victima si a deposedat-o de un telefon mobil si o suma de bani, prejudiciul creat fiind estimat la 4.500 de lei", precizeaza Politia.

Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii a trei infractiuni de talharie calificata, cu cel in cauza in stare de arest preventiv.

Citeste si:
Tinerii români iau cu asalt joburile străinilor, fără a părăsi...
Tinerii români iau cu asalt...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.