Social 28 August 2017 13:25
Constructia unei case e un proces lung si uneori preferam sa sarim peste unii pasi, pentru a grabi mutarea, insa consecintele pot fi dintre cele mai neplacute.

Timpul necesar pentru ridicarea unei locuinte este unul dintre principalele dezavantaje ale constructiei in regim propriu, insa exista si nenumarate avantaje - compartimentarea pliata perfect pe nevoi, dar si alegerea unor materiale de calitate superioara. Pentru a economisi timp, adesea se sar unele etape precum uscarea materialelor. Iata, insa, de ce nu trebuie sa subestimezi importanta acestei etape:

1. Mucegaiul si igrasia, consecinta umezelii crescute

Dupa ce tocmai te-ai mutat in casa noua si ai investit o suma considerabila in locuinta ta, aparitia mucegaiului si a igrasiei distruge aproape total aspectul casei. Nimic nu este mai neplacut decat sa observi aparitia petelor specifice igrasiei si mucegaiului pe peretii unei case noi. Mai mult decat atat, aceste doua elemente vin la pachet si cu un miros specific, greu si care afecteaza confortul tau in propria casa.

Prevenirea, dar si rezolvarea acestor situatii se poate face prin inchirierea unui dezumidificator, un accesoriu foarte util pentru reducerea timpului necesar constructiei. Bugetul alocat dezumidifcarii este infim in comparatie cu cheltuielile generate de umezeala ridicata din locuinta - cheltuieli cu indepartarea mucegaiului, zugravire si alte astfel de lucrari.

2. Parchetul montat pe sapa umeda va avea o rezistenta scazuta si se va deforma

Atunci cand sapa nu este perfect uscata si montam parchetul peste ea, trebuie sa ne pregatim de remontarea lui in scurt timp, deoarece umezeala il va umfla si deforma. Urmarile sunt simplu de intuit - scoaterea parchetului si inlocuirea lui, la un loc cu toate cheltuielile, timpul pierdut si celelalte neplaceri provocate de o astfel de renovare.

3. Costuri de incalzire ridicate

Citeste si:
Ce servicii oferă o agenție funerară profesională și ce costuri...
Ce servicii oferă o agenție...

Intr-o locuinta cu un grad ridicat de umezeala, costurile cu incalzirea sunt mai mari, iar confortul termic este mult mai scazut. Umiditatea ridicata din locuinta scade temperatura, asa ca va fi nevoie ca centrala termica sa compenseze acest neajuns, iar acest lucru se va vedea in facturile de la finalul lunii.

4. Umezeala din aer afecteaza sanatatea persoanelor care locuiesc in casa respectiva

Un grad ridicat de umezeala poate provoca mai multe probleme de sanatate, mai ales afectiuni respiratorii. Rinite, sinuzite si alergii suparatoare - acestea sunt doar cateva dintre consecintele neplacute pe care le are umezeala ridicata asupra sanatatii. In cazul copiilor, afectiunile pot fi si mai severe si pot inclusiv sa duca la dezvoltarea astmului bronsic. Umezeala din aer este mediul ideal pentru dezvoltarea in voie a alergenilor.

Citeste si:
Bridgestone: prima anvelopă all-season pentru autoutilitare,...
Bridgestone lansează prima sa...

Mai mult decat atat, umezeala favorizeaza dezvoltarea microbilor, iar prezenta lor in locuinta noastra este mereu un motiv de ingrijorare. Nivelul de umiditate dintr-o incapere este extrem de important si are urmari neplacute chiar si atunci cand este prea scazut si aerul este prea uscat.

Pe langa aceste consecinte, nu trebuie sa uitam si faptul ca umezeala crescuta din casa va duce la o rezistenta scazuta a constructiei, dar si la costuri mari pentru reparatii, asa ca nu trebuie niciodata ignorata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.