Social 27 August 2017 22:44 de Clara Vacaru
 Numarul protestatarilor adunati duminica seara in Piata Victoriei a ajuns la aproximativ 1.000. La ora 21.00, ei au cantat imnul national si, asa cum cerusera organizatorii, au aprins LED-urile telefoanelor mobile. Si in Brasov, Cluj, Iasi oamenii au iesit in strada.

Dupa ce au scandat impotriva PSD, a lui Liviu Dragnea si a lui Calin Popescu Tariceanu, la ora 21.00 manifestantii au cantat imnul de stat.De asemenea, conform apelurilor lansate in cursul zilei pe Facebook, ei au prins LEd-uriile telefoanelor mobile.

Dupa ce au intonat imnul, protestatarii au scandat indelung "Romania fara PSD", la un moment dat fiind lansat si indemnul sa plece in mars catre sediul social-democratilor.

Lumini au fost aprinse si in celelalte orase in care au loc proteste - Cluj, Brasov, Iasi.

Protestatarii adunati in fata sediului Guvernului au ca de obicei vuvuzele, tobe si drapele tricolore si scandeaza: "PSD - ciuma rosie", "Nu dati inapoi - Venim peste voi!", "Tudorele, nu uita, asteptam demisia!" "DNA sa vina sa va ia!", "Justitie, nu coruptie!" si "Hotii! Hotii!".

Si la Cluj, oamenii au iesit in strada, numarul acestora fiind insa ceva mai mic. Manifestantii au pancarte si se rostesc discursuri.

Un mic grup de aproximativ 60 de persoane s-a aflat in strada si la Brasov, cei prezenti discutand si fluturand drapelul tricolor. De asemenea, si la Fagaras protesteaza cateva zeci de oameni.

La Iasi, aproximativ 100 de persoane s-au adunat la proteste purtand tricolorul si steagul Uniunii Europene. Unii dintre cei prezenti poarta pancarte pe care scrie "Treziti-va pana nu e prea tarziu", iar altii scandeaza "Vrem valori, nu lichele". La Iasi, in timpul manifestatiei desfasurate in Piata Unirii, a avut loc si un incident.

O persoana a fost evacuata de catre jandarmi din Piata Unirii, dupa ce a intrat intr-un conflict verbal cu cei prezenti.

Oamenii au inceput sa huiduie, cerand ca fortele de ordine sa intervina si sa-l evacueze pe cel care polemiza cu cei prezenti.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.