Social 17 August 2017 16:06
Anual, peste 1,2 milioane de oameni mor pe drumurile din intreaga lume, aceasta cifra mentinandu-se constanta din 2007, arata datele World Health Organization. Chiar si in Uniunea Europeana, ale carei sosele sunt considerate printre cele mai sigure din lume, situatia ramane problematica: in 2016, 25.500 de persoane au decedat, in UE, in urma accidentelor rutiere, arata un raport al Comisiei Europene, publicat in primavara anului 2017.

La randul sau, si Romania se confrunta cu probleme in ceea ce priveste siguranta in trafic. Nu mai putin de 1.893 de persoane si-au pierdut viata si alte 9.056 au fost ranite grav in urma accidentelor rutiere produse, in 2015, pe soselele din tara noastra, arata „Buletinul sigurantei rutiere. Raport anual 2015” realizat de IGPR – Inspectoratul General al Politiei Romane – Directia Rutiera. Astfel, potrivit sursei citate, in anul 2015, au avut loc 9.380 de accidente grave, acestea fiind soldate cu 14.653 de victime: 1.893 morti, 9.056 raniti grav, 3.704 raniti usor.

In acest context, campania nationala de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN! revine, in aceasta vara, cu cea de-a doua editie.

Fii #treazlavolan– mesajul acestei veri!

Campania FII TREAZ LA VOLAN!, realizata de APPA – Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, se desfasoara intre 15 iulie – 15 septembrie 2017 si se axeaza pe mesaje-cheie menite sa creasca nivelul de constientizare a riscurilor la care se expune oricine se urca la volan obosit, mai ales pe distante mari in drum spre mare sau spre munte, sau care se lasa distras de smartphone-uri in timp ce conduce. Un alt tip de mesaj vizeaza conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau a anumitor tipuri de medicamente.

De asemenea, in acest an, proiectul se adreseaza, in mod direct, si celorlalti participanti la trafic – pietonii, biciclistii si motociclistii – cu mesaje special dedicate lor. Astfel, concomitent cu atragerea atentiei soferilor asupra importantei protejarii categoriilor vulnerabile din trafic, si pietonii, biciclistii si motociclistii vor primi sfaturi privind siguranta rutiera si riscurile la care sunt expusi, dar si recomandari pentru a ramane in siguranta in trafic.

In cadrul proiectului, vor fi distribuite brosuri informative gratuite continand sfaturi de care orice participant la trafic ar trebui sa tina cont atunci cand pleaca la drum. Astfel, brosura "FII TREAZ LA VOLAN!" va fi distribuita in trafic, dar si in principalele centre comerciale din Bucuresti si din 20 municipii din tara timp de aproape 2 luni.

Citeste si:
retailArena 2023: cifrele înregistrate la cea de-a 11-a ediție a...
retailArena 2023: cifrele...

Demersul este sustinut de o solida componenta online axata pe social media, fiind dublat, si in acest an, de o campanie online de VIP endorsement. Astfel, Nicu ALIFANTIS, Mircea VINTILA, Dan HELCIUG, Titi AUR si Dan FINTESCU sunt doar cateva dintre VIP-urile care sustin cresterea sigurantei rutiere si se alatura, in calitate de endorseri, celei de-a doua editii a campaniei.

De asemenea, pe treazlavolan.ro si Facebook.com/treazlavolan vor fi publicate, pe intreaga durata a campaniei, sfaturi utile si infografice, concursuri si nu numai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.