Social 14 August 2017 08:39
Administratia Nationala de Meteorologie a emis atentionari nowcasting cod galben de vant in mai multe judete.

Update 12:17- Atentionarea a fost prelungita pentru judetele Constanta si Tulcea, pana la ora 18.00, unde intensificarile vantului vor depasi la rafala 55 km/h, pana la 65...70 km/h in Delta Dunarii.

Astfel, pana la ora 09.00, sub cod galben se afla afla judetul Iasi, unde se vor semnala intensificari ale vantului ce vor atinge si depasi la rafala 55...60 km/h, trecator 70 km/h.

Tot pana la ora 09.00 este in vigoare un cod portocaliu in judetul Tulcea (Bestepe, Mahmudia, Murighiol) unde se vor inregistra averse din care se vor cumula peste 40 l/mp, iar ca fenomene asociate- frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, grindina de mici dimensiuni. Din informatia radar, in zona s-au cumulat peste 35 l/mp, anunta meteorologii. De asemenea, tot in judetul Tulcea (Sulina, C.A. Rosetti, Chilia Veche, Crisan, Maliuc, Murighiol, Pardina, Sfantu Gheorghe) se vor semnala frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, grindina de mici dimensiuni, averse din care se vor cumula peste 25 l/mp.

Pana la ora 12.00, in judetele Constanta si Tulcea, se vor semnala intensificari ale vantului cu viteze ce vor depasi, la rafala, local, 55 km/h.

Pana la ora 14.00, in judetele Iasi, Vaslui, Botosani, Galati vor fi intensificari locale ale vantului ce vor atinge si depasi la rafala 55...60 km/h, trecator 70 km/h.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.