Meteorologii avertizeaza ca incepand de sambata vremea va deveni instabila, in anumite regiuni, anuntand ca se vor semnala averse torentiale, descarcari electrice frexvente si caderi de grindina.

Daca vineri va fi canicula si disconfort termic accentuat, sase judete fiind sub cod portocaliu de canicula, iar Capitala si alte 23, sub cod galben, de sambata vremea se va schimba.

"Vineri, valul de caldura se va extinde in cea mai mare parte a tarii, iar in zonele joase de relief, pe arii extinse va fi canicula si indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Minimele nocturne se vor situa in jurul valorii de 20 de grade, iar in Dealurile de Vest vor fi de 23…25 de grade. In Maramures, nordul Crisanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul si estul Olteniei, in Muntenia si sudul Moldovei, disconfortul termic va creste, iar maximele termice se vor situa intre 35 si 37 de grade", anunta meteorologii.

"In dupa-amiaza zilei de sambata, dar mai ales in noaptea de sambata spre duminica vremea va deveni instabila in regiunile vestice, sud-vestice si in zonele montane aferente, unde vor fi averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si caderi de grindina", se arata in atentionare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.