Social 10 August 2017 12:28
Politistul Marian Godina sustine ca mai exista si alte grile de corectare la proba istorie cu raspunsuri eronate, motiv pentru care a publicat subiectele la istorie, scrie digi24.ro.

Reamintim ca dupa ce s-au primit mai multe sesizari de la candidati, care sustineau ca in barem era trecuta o varianta gresita ca fiind corecta, Academia de Politie a decis modificarea baremului de corectare la proba Istorie.

"Astazi vor fi afisate rezultatele admiterii la Academia de Politie. Eu voi fi respins, sunt convins de asta. Voi fi facut prost si in toate felurile. Imi asum asta si imi asum ca trebuia sa iau note mai mari, dar voi dori sa ma conving ca m-am batut de la egal la egal.

Insa reprezentantii Academiei vor trebui sa isi asume ce au facut si ceea ce nimeni nu a observat pana acum, nici candidatii in timpul examenului nu au observat. Sau poate unii au stiut ce trebuie sa observe.

Priviti extrem de atent intrebarile de cauzalitate la istorie ale caror cerinte, desi identice sunt formulate diferit.

Astfel, la unele intrebari la varianta c) este scris asa:
"C. daca primul enunt este adevarat iar al II-lea fals"
Iar la altele este scris asa:
"C. daca primul enunt este adevarat iar al II-a este fals."

Asa-i ca nu a observat nimeni asta pana acum?

Imi amintesc ca, nu demult, niste copii au fost eliminati din Bacalaureat pe motiv ca au avut scrisuri diferite si s-a considerat ca fiind semne pentru corectori. Oare astea au fost tot niste semne?

Explicati-o pe asta, domnule rector! De ce aceasta cerinta nu e formulata identic? Banuiesc ca se scria cu copy-paste, nu era necesar a fi scrisa de fiecare data.

Priviti cu mare atentie pozele, nu era usor de observat asta.
Sper sa se inteleaga unde bat", a scris Marian Godina pe Facebook.

Godina: "Eu imi asum in totalitate greselile"

Intr-o postare ulterioara, politistul a tinut sa sublinieze ca stie ca a picat examenul din cauza sa, insa organizarea examenului a fost "defectuoasa".

"Vad ca multi au inteles ca dau vina pe altii pentru propriul esec. Eu imi asum in totalitate greselile, sunt convins ca am picat examenul din cauza mea, dar imi mentin afirmatia ca organizarea examenului a fost defectuoasa. Grile gresite, corectari, recorectari, pasari de vinovatii etc. Circ. Anii viitori aceste lucruri nu trebuie sa se mai intample, mai ales ca si anul trecut a fost la fel insa nimeni nu a facut nimic in acest sens. E normal sa fiu dezamagit, in primul rand de mine. Asta pentru ca nu m-am dus la examen la ghici, ci pentru ca am muncit. Se pare ca atat am putut", a scris el pe Facebook.

Citeste si:
Fraudă BAC 2023. Ministrul Ligia Deca, despre scandalul scurgerii...
Fraudă BAC 2023. Ministrul...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.