Social 9 August 2017 15:50
Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, anunta masuri luate de Primarie pentru incurajarea donarii de sange.

"Romania se confrunta, an de an, cu o criza de sange, in conditiile in care numarul persoanelor care doneaza voluntar scade constant. Situatia este chiar mai grava in Bucuresti, unde sunt multe spitale, aici fiind tratati cei mai multi pacienti, inclusiv din alte zone ale tarii. Donatorii acopera doar o treime din necesarul zilnic de sange al spitalelor din Capitala, necesarul fiind asigurat cu sange de la centrele din tara. In prezent, doar 2% dintre romani doneaza sange voluntar, media la nivel european fiind de 10%", sustine Firea, potrivit unui comunicat PMB.

"Vom propune Consiliului General, in sedinta din aceasta luna, ca donatorii sa primeasca un stimulent in valoare de 150 de lei. De asemenea donatorii vor avea acces gratuit la evenimentele organizate de PMB",
a mai spus edilul Capitalei.

"De asemenea, vom pune la dispozitia Ministerului Sanatatii terenul necesar pentru construirea unui nou centru de transfuzie sanguina, modern, la standarde europene - in curtea Spitalului Filantropia", a subliniat Firea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.