Social 9 August 2017 13:27 de Clara Vacaru
Niciun material auxiliar nu mai este valabil incepand de astazi, a anuntat, miercuri, ministrul Educatiei, Liviu Pop, sustinand ca in cel mult 30 de zile o comisie va elabora normele metodologice care vor sta la baza avizarii materialelor auxiliare care vor putea fi folosite de catre elevi si profesori.

Liviu Pop a spus, intr-o conferinta de presa, ca a constatat ca ordinul de ministru emis in 2002 si care statea la baza materialelor auxiliare nu a mai fost actualizat, el anuntand ca de astazi nu mai este valabil niciun auxiliar.

"Analizand Legea educatiei nationale, pe articolul 69 si 94, in care sunt stabilite mijloacele de invatamant, materiale didactic-auxiliare si didactic-curriculare, am constatat ca Ordinul 4916 din 2002 nu a fost actualizat, desi Legea educatiei a aparut in 2011, fapt pentru care am emis un ordin care anuleaza acest act normativ din 2002, adica toate mijloacele de invatamant didactic auxiliar si didactic curricular trebuie revizuite. Adica toate auxiliarele, incepand cu ziua de astazi, nu mai sunt valabile", a sustinut Liviu Pop, potrivit News.ro.

El a facut un apel catre edituri sa nu mai transmita niciun material catre scoli si catre profesori, pentru ca, incepand de astazi, niciun auxiliar nu mai este omologat

Totodata, ministrul a explicat ca in cel mult 30 de zile o comisie formata din doi secretari de stat, din directorul Consiliului National de Evaluare si Examinare (CNEE), doi reprezentanti ai federatiilor sindicale din invatamantul preuniversitar, un reprezentant al Consiliului Elevilor si un reprezentant al Asociatiei de Parinti va elabora normele metodologice care vor sta la baza avizarii si acreditarilor acestor auxiliare.

"Trebuie sa avem o zona clara a acestor auxiliare. Mentionez faptul ca pe aceasta zona niciun auxiliar in unitatea scolara nu va putea fi aprobat de catre Consiliul National de Evaluare si Examinare, pentru ca vom modifica HG-ul astfel incat sa pota fi avizate decat daca profesorul sau invatatorul inainteaza acest auxiliar si este aprobat de consiliul profesoral al unitatii scolare si are avizul conform Inspectoratului Scolar si asociatiei de parinti din unitatea scolara, asociatie de parinti care, daca isi doreste acest auxiliar, trebuie sa se angajeze in a derula operatiunile financiare pentru achizitionarea auxiliarului", a mai spus ministrul Educatiei.

Citeste si:
Liviu Pop a demisionat din PSD: „Este o decizie grea pentru mine”
Liviu Pop a demisionat din...

Intrebat cat costa aceste auxiliare, ministrul a spus ca de zece ori valoarea manualelor.

In aceeasi conferinta de presa, Pop a mai spus ca miercuri va fi finalizata metodologia pentru programul "Scoala dupa scoala". "In Romania, desi acest concept a fost introdus acum cinci ani de zile, in jur de 200 de unitati scolare au reusit sa implementeze programul scoala dupa scoala, sub diverse forme, cu ajutorul asociatiilor de parinti, ONG-urilor, autoritatilor locale, scoli, in unele situatii. Principala modificare va fi pe programul de lucru, daca-l putem numi asa, al programului scoala dupa scoala, in sensul in care in cele maxim trei ore pe care copilul poate sa le petreaca in cadrul programului scoala dupa scoala, minim 30 de minute in fiecare zi va fi sport, joc si miscare, in asa fel incat orice elev care face acest program, pe langa cele doua ore de educatie fizica din trunchiul comun, sa aiba minim doua ore si jumatate saptamanal joc, miscare si educatie fizica", a adaugat Pop.

Citeste si:
Cîmpeanu: „Manualele de clasa a IX-a ar putea ajunge la elevi în...
Cîmpeanu: „Manualele școlare...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.