Social 9 August 2017 11:10
Noua judete din vest se afla miercuri sub cod galben de canicula, de joi, valul de caldura se va intensifica si va persista pana spre sfarsitul saptamanii, atentioneaza meteorologii.

"In cursul zilei de miercuri valul de caldura se va extinde in jumatatea de vest a teritoriului, iar in Banat, Crisana, sud-vestul Transilvaniei si al Olteniei, vremea va fi caniculara si disconfortul termic in accentuare. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unitati si local il va depasi usor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 35 si 37 de grade si izolat in Campia de Vest vor atinge 38 de grade, iar minimele nocturne nu vor cobori sub 20 de grade", se arata in atentionare.

Sub cod galben se vor afla miercuri judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Alba, Hunedoara, Timis, Caras-Severin, Dolj si Mehedinti.

"Joi valul de caldura se va intensifica si va cuprinde cea mai mare parte a tarii.

Valul de caldura va persista pana spre sfarsitul saptamanii. In zonele de munte, indeosebi din nord-vestul teritoriului, pe arii restranse in timpul dupa-amiezelor vor fi manifestari specifice instabilitatii atmosferic", sustin meteorologii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.