Social 9 August 2017 14:23
Una dintre cele mai importante dar si impresionante edificii din Arad a intrat in portofoliul RE/MAX Romania, parte a liderului mondial in real-estate si franciza numarul 1 la nivel global pe acest segment. Cladirea a fost scoasa la vanzare avand pretul de pornire de 2,5 milioane de euro, iar reprezentantii agentiei estimeaza ca tranzactia se va finaliza in aproximativ doi ani.

„Ne asteptam ca potentialii cumparatori sa vina din zona investitorilor privati, de anvergura, care sa isi doreasca randamente medii la inchiriere de 7-8% pe an. De asemenea, mai avem in vedere utilizatorii privati cu activitate in educatie, sanatate, in domeniul financiar-bancar sau hotelier. O alta varianta, mai putin probabila, totusi, este aceea a institutiilor publice”, a mentionat Beatrice Cioflica, Broker/Owner RE/MAX Gold din Arad.

Conform reprezentantului companiei, in ceea ce priveste destinatia, proprietatea ar fi potrivita pentru un hotel si/sau un restaurant, centru de invatare, locuinte sau spatii de birouri.

Potrivit unui comunicat remis 9am, unul dintre principalele sale avantaje este localizarea excelenta, Bulevardul Revolutiei fiind artera principala de circulatie si cu o vizibilitate maxima in Arad. De asemenea, imobilul este delimitat, are un singur proprietar, este amplasat pe un teren generos de 2495 mp, dispune de o suprafata utila de 2220 mp si este format din 37 camere. Cladirea combina elemente de arhitectura neoroman si neoromantice, iar usile si ferestrele sunt bogat ornamentate, confectionate din lemn de esenta nobila.

Desi in prezent se afla intr-o stare buna, este functionala si utilizata de o institutie publica, cladirea necesita investitii de modernizare, in functie de gradul de conversie. De exemplu, daca destinatia finala va fi un hotel, vorbim de costuri cuprinse intre 500 si 600 euro/mp construit. Daca se va merge pe varianta de spatiu de birouri, atunci pretul pe mp construit se va situa intre 200 si 250 euro.

“Desi vorbim, bineinteles, despre o nisa, piata aceasta a proprietatilor premium se afla intr-o continua dezvoltare de cativa ani, in special datorita numarului mare de retrocedari. De asemenea, a fost unul dintre segmentele cele mai putin afectate de criza imobiliara, preturile aici ramanand constante”, a explicat Razvan Cuc, Presedinte RE/MAX Romania.

Biroul RE/MAX Gold din Arad nu se afla la prima tranzactie de anvergura, avand pana acum in portofoliu si fosta Scoala Populara de Arta sau imobilul in care a functionat Bancorex.

Citeste si:
Simion: „AUR votează bugetul dacă ne tăiaţi cei 4 milioane de euro...
Simion: „AUR votează bugetul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.