Social 6 August 2017 11:16
Temperaturi ridicate s-au inregistrat in mai multe tari, motiv pentru care vegetatia a luat foc in mai multe regiuni.

Vegetatia a luat din nou foc in Portugalia, unde aproximativ 300 de pompieri s-au luptat sa impiedice extinderea flacarilor, dupa ce un incendiu a izbucnit intr-o padure, situata la 150 de kilometri de capitala Lisabona, scrie digi24.ro.

Nici in Italia situatia nu este mai buna, pompierii fiind mobilizati in apropiere de Roma pentru a tine sub control un incendiu de vegetatie ce ameninta zone locuite.

Si Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a atentionat asupra posibilitatii producerii incendiilor in mai multe regiuni: "Din cauza caniculei si a secetei, exista pericolul producerii unor incendii de vegetatie uscata si de paduri in zone precum: sudul si estul Portugaliei; sudul si centrul Spaniei si zona Mallorca; sudul insulei Corsica si zona mediteraneana a Frantei; insulele Sicilia, Sardinia, sudul si centrul Italiei; zona de coasta a Croatiei; centrul Albaniei; zona estica a Ungariei; nordul si estul Serbiei; Macedonia, sud-estul si nord-vestul Bulgariei; partea de sud a tarmului Greciei si insulele Ciclade; parti din zona centrala a Ciprului; centrul si sud-vestul Turciei".

De astazi, doar Muntenegru ramane sub cod rosu, in rest doar cateva regiuni din Italia, Croatia, Serbia, Bosnia si Hertegovina.

Incendiile forestiere si de vegetatie au ars aceasta saptamana fara oprire in Bosnia, Croatia, Serbia si Albania. Autoritatile bulgare au anuntat ca pompierii au stins pana la 200 de incendii minore doar in ultimele 24 de ore la sud de Dunare.

In Croatia, reteaua energetica abia mai rezista consumului ridicat de electricitate din ultimele zile, dupa ce locuitorii s-au refugiat in bataia aerului conditionat. Iar temperaturi record de pana la 42 de grade Celsius au fost inregistrate in Muntenegru.

Autoritatile elene, care au luptat in ultimele saptamani cu mai multe incendii de padure, au trimis doua aeronave pentru a stinge flacarile din Albania.

Serviciile de urgenta au intervenit de peste 30 de ori pana la ora pranzului, dupa ce temperaturile au ajuns la 39 de grade la umbra in Belgrad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.