Social 4 August 2017 13:46 de Clara Vacaru
Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a anuntat, vineri, ca, in ultimele doua saptamani, rata de vaccinare a crescut de aproximativ patru ori, urmand ca date mai exacte sa poata fi prezentate la inceputul saptamanii viitoare.

"In ultimele doua saptamani, rata de vaccinare a crescut de aproape patru ori. Vom avea cifre absolute la inceputul saptamanii viitoare", a spus ministrul, in debutul sedintei de Guvern.

Potrivit unui raport de la finalul lunii iulie, este necesara promovarea legii vaccinarii si reorganizarea intregului sistem de acordare a serviciilor medicale de vaccinare, in conditiile in care ”acoperirea vaccinala” a scazut continuu in ultimii zece ani, rata deceselor provocate de rujeola fiind, de la declansarea epidemiei, de 4 la o mie de cazuri, ”mult peste cea cunoscuta in literatura de specialitate de 1-2 cazuri la o mie de copii”.

Un numar de 224.202 copii cu varste intre 9 luni si 9 ani sunt restantieri la vaccinare.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.