Social 3 August 2017 00:05 de Clara Vacaru
 Primaria Capitalei anunta ca au inceput lucrarile pentru construirea unei pasarele pietonale provizorii care traverseaza lacul Herastrau, in vecinatatea podului care apartine Regionalei CFR, unde au loc frecvent accidente de tren, ultimul petrecandu-se in luna iunie, cand un barbat care mergea cu bicicleta pe podul feroviar a murit dupa ce a fost lovit de un tren.

Noua constructie, care se realizeaza prin Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement, in parteneriat cu Ministerul Apararii, va avea o lungime de 10 metri si o latime de aproximativ patru metri.

Potrivit Municipaliitatii, a fost realizata puntea peste apa, sub forma unui pod metalic cu o inaltime de 80 de cenimetri fata de malurile lacului si mai sunt de montat semnalizatoarele, precum si rampele de acces pe pasarela, astfel incat aceasta va putea fi folosita si de persoanele cu dizabilitati, ceea ce pana acum nu era posibil.

Termenul estimat pentru finalizarea pasarelei pietonale este 11 august, adauga Municipalitatea.

Mai multe persoane si-au pierdut viata pe podul de langa Herastrau

Un adolescent de 16 ani s-a electrocutat, in luna martie, pe podul de cale ferata de langa parcul Herastrau, dupa ce a ajuns in apropierea cablurilor de 27.000 de volti care alimenteaza trenurile. Tanarul a suferit arsuri de gradele II si III pe 90 la suta din suprafata corpului. El a fost intubat si transportat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti, unde a murit dupa mai putin de doua luni.

Si in 2015, doi tineri au fost electrocutati cand au traversat acelasi pod CFR, atingand firele de contact, iar in 2012 un alt tanar si-a pierdut viata in urma unui incident asemanator.

De asemenea, in zona au loc frecvent accidente de tren, ultimul petrecandu-se in luna iunie, cand un barbat care mergea cu bicicleta pe podul feroviar a fost lovit de tren si a murit pe loc.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut ca a sesizat de mai multe ori Ministerul Transporturilor cu privire la constructia unei pasarele in Parcul Herastrau si i-a cerut ministrului sa dea acordul primariei pentru aceasta investitie in cazul in care ministerul nu poate sa o realizeze.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.