Social 1 August 2017 15:45
Bucurestiul se numara printre cele 23 de orase care si-au depus candidatura pentru a gazdui una dintre cele doua agentii europene, care isi vor muta sediile din Londra, dupa ce Marea Britanie va iesi din UE: Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) si Autoritatea Bancara Europeana (EBA). 

In lupta pentru a gazdui EMA, Bucurestiul concureaza cu 18 orase, intre care se numara si: Amsterdam, Bruxelles, Copenhaga, Dublin, Helsinki, Milano, Stockholm, Viena, Sofia, Bratislava s.a., informeaza agerpres.ro.

Printre criteriile de baza pentru alegerea castigatorului se afla: garantia ca agentia este gata sa functioneze, imediat ca Marea Britanie va iesi din UE, accesibilitate, scoli pentru copiii angajatilor sau acces la piata muncii si asistenta medicala pentru familiile angajatilor.

Comisia Europeana va examina toate proiectele si va trimite catre Secretariatul General al Consiliului, propria evaluare. Hotararea finala o sa fie luata in marja Consiliului Afaceri Generale din luna noiembrie.

Agentia Europeana a Medicamentului este un organism descentralizat al Uniunii Europene care are principala responsabilitate de a proteja si promova sanatatea publica, prin intermediul evaluarii si supravegherii medicamentelor destinate uzului uman.

Guvernul Romaniei a anuntat pe 21 iulie ca a finalizat dosarul de candidatura pentru relocarea de la Londra la Bucuresti a EMA.

Pe langa aspectele ce tin de prestigiu, gazduirea EMA ofera si avantaje economice. Angajatii sunt platiti de UE, nu de orasul gazda, care profita si de pe urma chiriilor percepute pentru spatiile de birouri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.