Social 31 Iulie 2017 14:20
Schimbarile in ceea ce priveste Legea pensiei pentru militari, politisti si angajatii din serviciile secrete i-au determinat pe multi angajati din Politie sa grabeasca depunerea dosarelor de pensie, pentru a fi siguri ca nu vor primi mai putini bani. 

Desi guvernantii sustin ca pensiile nu vor scadea, sindicalistii ii contrazic. Drept urmare, cateva zeci de angajati din Politie au venit, luni dimineata, sa isi depuna dosarele de pensie, speriati de faptul ca, daca vor prinde noua lege, vor lua mai putini bani, scrie digi24.ro.

Carmen Dan, ministrul de Interne da asigurari ca veniturile actuale ale politistilor, jandarmilor si pompierilor pensionari nu vor scadea: „Nu se diminueaza drepturile deja castigate. E momentul ca atunci cand spunem ca in sistem avem deficit de 20.000 oameni, care creste pentru ca exista aceasta posibilitate, si oamenii ies din sistem la 45 ani, cred ca e normal sa facem ceva”.

Sindicalistii sunt infuriati de modificarea legii si sustin: „N-am fost consultati. Se lucreaza pe repede inainte la negru, masonerie ieftina, incearca sa loveasca fix in politistul care lucreaza in strada. Am inteles ca vor sa umble la acele sporuri pe baza de pontaj. Nu poate primi spor pe noapte decat un om care lucreaza noaptea, nu poate primi spor pentru sambata-duminica decat unul care lucreaza in acele conditii ori deranjul lor mare acolo e”, spune Dumitru Coarna, lider SNPPC.

In ceea ce priveste comentariile liderului SNPPC, Carmen Dan sustine: „As prefera sa nu comentez declaratiile domnului Coarna, pentru ca are un limbaj dublu. O data spune ca actuala lege a pensiilor e nelegala si trebuie plafonata, ca trebuie sa crestem varsta de pensie si cand vrem sa corectam legislatia ne ameninta cu proteste. Carei pozitii sa-i raspund eu acum?”

Modificarea legii presupune schimbarea modalitatii de calcul. In felul acesta, pensiile se vor raporta la rata inflatiei, nu la cresterile veniturilor din sistem, asa cum se intampla in prezent.

Potrivit legii actuale, un angajat al ministerului de Interne sau ministerul Apararii poate ajunge la 102% din salariu, daca politistul sau militarul beneficiaza de sporuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.