Social 31 Iulie 2017 11:40
La un an si 9 luni de la tragicul eveniment, in fata clubului Colectiv s-au strans zeci de oameni pentru a comemora victimele incendiului. 

Oamenii s-au adunat de la orele 20:00 langa altarul cu pozele victimelor si au aprins lumanari pentru cei care si-au pierdut viata in Colectiv. Numarul victimelor a ajuns la 65, dupa ce un supravietuitor a decis sa isi puna capat zilelor.

„Un an si 9 luni in care, din pacate, in loc sa comemoram 64 de lumanari suntem obligati acum sa aprindem 65, pentru ca se pare ca tragedia asta nu vrea sa ne lase in pace. Vrea sa ne arate ca dupa 1 an si 9 luni in Romania, dupa o astfel de tragedie, nu s-a schimbat nimic”, afirma Eugen Iancu, presedintele asociatiei Colectiv GTG, potrivit digi24.ro.

Oamenii au tinut un moment de reculegere la ora 22:40, ora la care a izbucnit incendiul, in urma cu un an si noua luni.

„Sunt in Romania in jur de 600 de arsi pe an, de care nu aude nimeni. Deci, aproximativ 50 pe luna. Un procent de 60% decedati din cauza lipsei conditiilor de tratare a acestui tip de bolnav care la nivel mondial este considerat cel mai grav bolnav posibil. Speram ca momentul Colectiv sa fie un moment de schimbare a mentalitatilor, a regulilor...nimic nu s-a schimbat”, afirma Jean Chelba - tatal lui Alexandru Chelba, vicepresedinte asociatia Colectiv GTG.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.