Social 27 Iulie 2017 18:12 de Clara Vacaru
Marian Burcea, seful CNAS, a oferit o prima reactie dupa ce jurnalista Magda Vasiliu, aflata cu baietelul ei in Italia la tratament, a marturisit ca birocratia din Romania nu recunoaste diagnosticul pus (n.r cancer) de medicii italieni copilului ei.

"Potrivit legii, pentru copiii de peste sapte ani, mama nu mai beneficiaza de concediu medical, decat daca cel mic are un handicap si inteleg ca baietelul despre care vorbim are opt ani. Trebuie sa demonstram ca are un handicap pe niste hartii. Vreau sa nu se interpreteze gresit, facem tot ce este posibil, dar trebuie sa respectam niste reguli. Doamna are nevoie de concediu medical si daca ma intrebati pe mine, handicap mai mare decat boala asta nu cred ca exista, vorbesc in calitate de medic. Eu vreau date corecte de la familie ca sa putem rezolva repede situatia. Este usor de spus ca nu ii dam concediu pentru ca acel copil are mai mult de sapte ani, dar haideti sa vedem in ce conditii se poate rezolva, cum ii putem ajuta. Trebuie sa demonstram cat mai rapid ca acest copil are un handicap”, a declarat pentru MEDIAFAX, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Marian Burcea.

"Nu stim copilul ala cum este acolo, e pe formular, nu e pe formular (E 112 - n.red.). Doamna zice ca cel mic a fost tratat foarte dragut, ceea ce este foarte bine, dar la sfarsit, ti se da o nota de plata. Trebuie sa o luam putin pe capitole si repede. Daca acest copil avea sapte ani, in 15 zile, cu datele traduse la un notariat, trebuia sa i se dea concediu medical, fara sa se prezinte personal la medic. Legislatia nu este chiar atat de stufoasa. Boala copilului este clar un handicap pentru ca leucemia este o afectiune ingrozitoare”, a mai spus Burcea.

Citeste si:

Magda Vasiliu: Baietelul meu a fost diagnosticat cu cancer

Tudose il someaza pe Bodog sa rezolve problema birocratiei, dupa cazul copilului Magdei Vasiliu


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.