Social 26 Iulie 2017 14:06
Prim-ministrul Mihai Tudose a criticat in termeni duri refuzul unor parinti de a-si vaccina copiii.

"Cand un parinte isi condamna copilul practic la moarte, nu stiu in ce masura se mai poate vorbi despre drepturi parintesti", sustine premierul.

"Din punctul meu de vedere personal, va spun ca acel parinte care refuza vaccinarea si pune in pericol inconstient viata copilului, decide el asupra copilului, daca face sau nu poliomielita, face sau nu rujeola, moare sau nu, eu cred ca aici tot ce inseamna servicii sociale, protectia copilului... Alti parinti sunt decazuti din drepturi pentru fapte mult mai putin grave. Cand un parinte isi condamna copilul practic la moarte, nu stiu in ce masura se mai poate vorbi despre drepturi parintesti", a subliniat Tudose, citat de stirileprotv.ro.

Chestionat cu privire la masurile care vor fi luate in privinta parintilor care refuza vaccinarea copiilor, seful Executivului a declarat: "Sunt solutii care tin de bunul simt, dar la care trebuie tinut cont si de tot ce inseamna cadrul legal. Si o ancheta a celor in drept de la protectia copilului, de la asistenta sociala, dar foarte bine fundamentat juridic".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.