Social 24 Iulie 2017 13:55
Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod galben de vijelii si ploi insemnate cantitativ, in vigoare de luni de la ora 20.00, pana miercuri la ora 03.00.

Meteorologii anunta ca "in toate zonele de munte, precum si in Banat, Crisana, Oltenia, Maramures, Transilvania, nord-vestul Moldovei si vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice, averse ce vor avea si caracter torential si caderi de grindina.In intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 20...25 l/mp si punctiform 50...60 l/mp".

"Astfel de fenomene se vor semnala si in regiunile estice si sud-estice, dar pe spatii mai restranse, indeosebi in a doua parte a zilei de marti si in prima parte a noptii de marti spre miercuri.

In cursul zilei de marti, in sudul si estul Munteniei, vestul Dobrogei, sudul si centrul Moldovei, disconfortul termic va fi ridicat, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 33 si 35 de grade", se mai arata in atentionare.

Judetele vizate de codul galben sunt: Satu Mare, Suceava, Neamt, Maramures, Bihor, Cluj, Bistrita-Nasaud, Harghita, Arad, Mures, Alba, Sibiu, Brasov, Covasna, Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Valcea, Arges, Gorj, Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.