Social 24 Iulie 2017 10:46 de Clara Vacaru
Politia si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vrancea fac anchete dupa ce o femeie a reclamat ca fiica sa, o adolescenta de 15 ani, a fost batuta crunt si apoi violata de catre tatal vitreg.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean Vrancea, femeia de 33 de ani, din Vrancea, a reclamat recent la Politie ca fiica sa de 15 ani, dintr-o relatie anterioara celei in care se afla, a fost agresata de catre sotul sau. Femeia a reclamat ca adolescent a fost batuta si apoi violata de catre tatal vitreg, in urma anchetelor Politiei si a investigatiilor medicale fapta fiind confirmata.

Barbatul de 31 de ani, din judetul Prahova, dar care traia in Vrancea, a fost retinut si apoi arestat, el fiind, in prezent, in centrul de retinere si arest preventiv al IPJ Vrancea, acuzat de viol si violenta in familie.

"La data de 21 iulie, politistii focsaneni au fost sesizati de catre o femeie de 33 de ani ca fiica sa, in varsta de 15 ani, dintr-o relatie anterioara, ar fi fost agresata fizic si sexual de catre sotul sau, in varsta de 31 de ani. Urmare a cercetarilor efectuate, politistii vranceni l-au retinut pe barbat pe baza de ordonanta, pentru o perioada de 24 de ore, iar la data de 22 iulie l-au prezentat Judecatoriei Focsani, care a dispus masura arestului preventiv, pentru o perioada de 30 de zile, fiind introdus in Centrul de retinere si arestare preventiva al Inspectoratului de Politie Vrancea. Barbatul este cercetat pentru «viol» si «violenta in familie»”, a transmis agent principal Paula Enache, de la Biroul de Presa al IPJ Vrancea.

O prima masura a fost luata si in cazul adolescentei agresate. Imediat dupa sesizarea Politiei, conducerea Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vrancea a luat masura internarii adolescentei intr-un centru al institutiei. De asemenea, pentru a depasi trauma traita, fata a fost introdusa intr-un program de indrumare si consiliere psihologica.

Potrivit unor surse, barbatul arestat preventiv ar fi recidivist. In urma cu mai multi ani, el ar fi fost implicat intr-un scandal in zona Mausoleului de la Marasesti, in timpul caruia s-ar fi folosit si un pistol cu gaz.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.