Social 24 Iulie 2017 10:43
Inspectoratul Gereral pentru Situatii de Urgenta (IGSU) a anuntat ca 17 victime s-au inregistrat in total in urma furtunii din localitatea Bulz, judetul Bihor, fiind vorba despre un mort si 14 raniti. Secretarul de stat Raed Arafat a precizat ca nu se asteapta sa mai fie alte victime, insa echipele de cautare trebuie sa verifice intreaga zona foarte bine, inainte ca operatiunea sa fie declarata inchisa.

Reprezentantii IGSU au anuntat, duminica seara, ca in urma evenimentului de la Bulz sunt 17 victime, dintre care una decedata si 16 ranite, dintre ele fiind in stare foarte grava.

Zece persoane sunt transportate la Unitatea Primiri Urgente din Oradea, iar trei la Huedin.

”La fata locului s-au constituit echipe de pompieri care verifica zona pentru a se asigura ca nu sunt si alte persoane care sa necesite ajutor”, au precizat reprezentantii IGSU.

La randul sau, secretarul de stat Raed Arafat a precizat ca nu se asteapta sa mai fie alte persoane ranite, intrucat nu au fost declarate persoane disparute, dar pompierii trebuie sa caute foarte bine in intreaga zona inainte de a declara inchisa operatiunea.

Potrivit acestuia, in campingul din Bulz mai multi copaci au fost smulsi de vant si au cazut pe corturi si pe un autoturism si, avand in vedere ca este noapte, operatiunea de cautare este dificila.

La fata locului s-au deplasat echipe ale ISU Bihor, echipaje ale Serviciului Judetean de Ambulanta Bihor, politisti si jandarmi, dar echipajele care ar fi trebuit sa vina de la Cluj au fost intoarse din drum, scrie News.ro.

O furtuna puternica cu grindina s-a produs, duminica seara, intr-un camping din judetul Bihor, mai multi copaci fiind doborati de vant.

Unul dintre copaci a cazut pe un autoturism. O persona din interiorul acestuia a murit si doua au fost incarcerate.

Sapte dintre victimele furtunii au ramas internate in doua spitale din Oradea

Ele sunt in stare stabila, insa un barbat este cu prognostic rezervat in urma unui traumatism cranian sever, fiind operat si stabilizat pentru moment.

Directorul medical al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Oradea, Daina Lucia, a declarat, luni, pentru News.ro, ca 12 persoane, intre care cinci copii, au fost aduse la Unitatea de Primire Urgente in urma furtunii puternice de duminica seara, intre care un barbat de 23 de ani in stare foarte grava. Acesta suferise un traumatism cranian sever si o contuzie pulmonara, fiind operat si stabilizat. In prezent, victima este sub terapie intensiva, dar medicii au prognostic rezervat.

Citeste si:
Furtuna Isha face prăpăd în Europa. Nordul Scoției este sub alertă...
Furtuna Isha face prăpăd în...

Celelalte victime au suferit diverse traumatisme, contuzii si plagi care nu le-au pus in pericol viata.

Luni dimineata, dupa ce victimele au primit ingrijiri la SCJU si la Spitalul Municipal, au mai ramas internate sapte persoane, respectiv un copil la Spitalul Municipal si sase adulti la SCJU.

La Sectia Chirurgie a SCJU Oradea sunt trei internati, un barbat si doua femei in stare stabila, la ATI este barbatul de 23 de ani operat, iar pe alte sectii sunt doua tinere de 22 si 23 de ani cu plagi si traumatisme. Una dintre acestea va fi externata marti, iar ceilalti pacienti vor mai sta internati cateva zile, cu exceptia tanarului in stare grava, a carui evolutie nu poate fi prevazuta in acest moment.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.