Social 23 Iulie 2017 11:57
Cei 12 militari americani au fost raniti in timpul unui exercitiu de parasutare, in noapte de vineri spre sambata, la Baza 71 Aeriana Campia Turzii. 

Ranitii au fost internati la Spitalul Militar si vor fi externati cu decurs de 24 - 48 de ore, in timp ce doi dintre ei vor ramane internati pentru tratament si observatii, a declarat reprezentantul armatei americane, Brent M. Williams, potrivit agerpres.ro.

”Acest tip de operatiuni aeriene reprezinta un tip de antrenament foarte riguros, dar comporta un anumit nivel de risc. Liderii nostri fac eforturi sa reduca acest risc si sa identifice masurile de siguranta si sa previna aceste riscuri sau accidentele care se pot intampla, dar acesta este riscul. Am efectuat si eu asemenea antrenamente, am sarit cu parasuta din avion, nu este deloc o aterizare usoara”, a declarat Brent William.

Exercitiul presupunea parasutarea a 500 de militari pe baza de la Luna, de langa Campia Turzii si facea parte din Swift Response 17 - 1, exercitiu de sprijin pentru Saber Guardian 2017, la care au participat regimentele 143 Infanterie Texas si 2 Cavalerie, respectiv 800 de militari si tehnica aferenta, din Fortele Aeriene Romane, aeronave MiG-21 LanceR, IAR-330 Socat, personal si tehnica aferenta, iar din Fortele Terestre Romane au participat aproximativ 150 de militari cu transportoare amfibii blindate si sisteme de aparare antiaeriena Gepard.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.