Social 22 Iulie 2017 10:30
Vicepresedintele PNL Florin Citu i-a trasmis, sambata, o scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis in care ii ”solicita respectuos” sa faca demersurile necesare pentru a demara proiectul privind Pactul National pentru Dezvoltarea Infrastructurii Romaniei (PNDIR), precizand ca tara are nevoie urgenta de un proiect national pentru infrastructura ”desfasurat sub auspiciile” sefului statului.

”Este momentul ca noi toti sa constientizam ca Romania are nevoie urgenta de un proiect national pentru infrastructura desfasurat sub auspiciile dumneavoastra. Economia Romaniei a depasit de mult timp momentul in care se mai poate dezvolta fara un asemenea proiect”, se arata in scrisoarea deschisa a senatorului liberal, potrivit News.ro.

Florin Citu a precizat ca experienta celor 27 de ani de politica romaneasca, in care toate partidele s-au succedat la putere, ”ne-a adus in situatia in care suntem astazi”, sustinand ca fiecare program de guvernare a vorbit mult despre acest subiect, dar nu s-a facut aproape nimic.

Liberalul considera ca nu se poate vorbi de regionalizare, de dezvoltare sau ridicarea zonelor din tara ramase in urma din punct de vedere economic, daca nu ne putem interconecta printr-o infrastructura rutiera cel putin decenta.

”Vom aloca bani in continuare fara niciun fel de rezultat atat timp cat zone importante din tara raman izolate de restul tarii dar si de Europa. A venit momentul zero pentru decizii importante!”, crede Citu.

Vicepresedintele PNL i-a propus presedintelui sa convoace toate partidele politice la Cotroceni pentru elaborarea si asumarea unui Pact National pentru Dezvoltarea Infrastructurii Romaniei si constituirea unei Comisii Prezidentiale pentru acest proiect din care sa faca parte specialisti romani dar si experti internationali.

”Comisia Prezidentiala va elabora un proiect privind perspectiva dezvoltarii infrastructurii Romaniei pe urmatorii 8 ani. Proiectul va fi supus votului Parlamentului Romaniei si asumat de toate partidele politice. La sfarsitul fiecarui an Comisia Prezidentiala prezinta Parlamentului Romaniei un raport cu stadiul de realizare al proiectelor incluse in Pactul National pentru Dezvoltarea Infrastructurii Romaniei. Asumarea si bugetarea prin acest pact a 3% din PIB anual, in urmatorii 4 ani, pentru implementarea acestui Pact National pentru Dezvoltarea Infrastructurii Romaniei, indiferent de partidul sau coalitia care asigura guvernarea. Elaborarea unui act normativ pentru ca acest Pact sa fie sustinut financiar prin bugetare multianuala, astfel incat indiferent de cine vine la putere acest Pact sa fie finantat in permanenta. Imposibilitatea modificarii destinatiei fondurilor alocate acestui Pact, atat la nivel central cat si la nivel local. Stabiliriea unui numar de trei proiecte de importanta nationala care sa fie realizate si urmarite pana la final, in urmatorii 4 ani, prin implementarea acestui Pact. Implicarea autoritatilor locale pentru a asigura infrastructura secundara legata de proiectele definite in Pact, sunt propunerile lui Citu pentru seful statului.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

”Cosiderand ca demersul meu este vital in acest moment pentru Romania, va solicit respectuos domnule Presedinte sa faceti demersurile necesare pentru a demara, impreuna cu toti romanii, acest proiect. Romanii s-au mobilizat intotdeauna in jurul marilor proiecte: aderarea la NATO, integrarea in UE, sustinerea nationala a invatamantului si nu in ultimul rand apararea nationala!”, a conchis Citu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.