Social 22 Iulie 2017 10:12
Mitropolia Moldovei si Bucovinei i-a solicitat episcopului de Husi, Corneliu Onila, filmat in ipostaze intime cu un elev de seminar care la acel moment ar fi avut 17 ani, sa nu mai slujeasca Sfanta Liturghie si celelalte slujbe bisericesti, ”pana la proxima sedinta a Sfantului Sinod cand se va aborda acest subiect”.

Biroul de presa al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei arata, intr-un comunicat de presa, ca, vineri, a avut loc Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, la care au participat toti membrii acestui for.

”In cadrul acestei intruniri s-a discutat din nou situatia creata in jurul acuzatiilor aduse Episcopului Corneliu de Husi, cu referire la presupuse abateri de natura morala. Ca rezultat al discutiilor care au avut loc, ierarhii prezenti au solicitat Episcopului Husilor sa nu mai slujeasca Sfanta Liturghie si celelalte slujbe bisericesti, pana la proxima sedinta a Sfantului Sinod cand se va aborda acest subiect, urmand ca Parintele Episcop Corneliu sa se supuna acestei solicitari”, se precizeaza in comunicatul citat de News.ro.

Imaginile aparute in spatiul public in care episcopul Husilor este filmat in ipostaze intime cu un elev de seminar care la acel moment ar fi avut 17 ani au fost difuzate de Cancan, iar Patriarhia si Mitropolia Moldovei au solicitat publicatiei inregistrarile.

Vicarul administrativ al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei Marian Timofte a declarat luni, dupa ce a vizionat filmul in care ar aparea epsicopul Husilor Corneliu Barladeanu, ca una dintre cele doua persoane care apare in inregistrare pare a fi Barladeanu, spunand insa ca pentru veridicitate ar trebui facuta o expertiza. El a precizat ca discutiile din inregistrare nu sunt inteligibile, dar vocea pare a fi a episcopului Barladeanu.

Luni, Patriarhia Romana a transmis ca cercetarile disciplinare nu pot fi facute in posturi, astfel ca in cazul episcopului Husilor, Comisia pentru Statut si Regulamente a Bisericii Ortodoxe Romane a fost convocata pentru sfarsitul acestei luni, iar sedinta de lucru a Sinodului Permanent va avea loc in 17 si 18 august.

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti va fi institutia care va da curs plangerii formulate de catre episcopul de Husi, Corneliu Onila, in legatura cu inregistrarea in care ar aparea, in ipostaze intime, alaturi de un alt barbat. Reclamatia sefului preotilor vasluieni va fi cercetata de catre procurorii bucuresteni in conditiile in care cei vizati in plangere sunt redactorii ziarului Cancan, care au difuzat in mediul on-line filmuletul video care l-ar avea ca protagonist pe episcopul de Husi.

Citeste si:
Doi consilieri locali s-au bătut într-un birt din Huși....
Doi consilieri locali s-au...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.