Social 21 Iulie 2017 13:28
Oricui i se poate intampla ca firma in care lucreaza sa treaca prin restructurari si reduceri de personal si sa se trezeasca peste noapte ca a fost dat afara. Iar procesul de cautare a unui job nou dureaza, iar acestuia i se mai adauga si procesul de recrutare al companiilor. Poti ajunge astfel in situatia de a fi liber de contract cateva luni, timp in care trebuie sa gasesti solutii pentru a-ti achita in continuare ratele si facturile.

Daca nu vrei sa faci un compromis si sa accepti un job pe mai putini bani sau intr-un domeniu care nu te pasioneaza, poti opta pentru un job temporar, cu ajutorul caruia sa iti rotunjesti veniturile si sa supravietuiesti pana te angajezi din nou. Iata care sunt cel mai bine platite meserii:

Instalator sau electrician.
Un barbat care se pricepe si are indemanare la a repara diverse lucruri prin casa poate sa isi foloseasca aceste cunostinte pentru a mai castiga un ban in plus. Exista cursuri de calificare acreditate de Ministerul Muncii, care iti permit sa lucrezi ca electrician sau instalator in deplina legalitate si iti poti chiar deschide propria firma, daca ai o pasiune pentru aceste meserii. Bineinteles, vei avea nevoie de o trusa completa cu scule si unul dintre aceste aparate de sudura, astfel incat sa arati ca un profesionist si sa le inspiri incredere celor care iti contracteaza serviciile. Poti incepe de la administratorul blocului, pe care sa il rogi sa te recomande vecinilor sau poti imparti fluturasi cu anunturi prin blocurile din cartier.

Bona. Parintii tineri, care vor sa se intoarca la serviciu cat mai repede si nu au cu cine sa isi lase copilul, apeleaza adeseori la bone. De regula, parintii apeleaza la o firma care se ocupa cu repartizarea bonelor, asa ca, daca nu stii o familie care sa iti ofere un astfel de loc de munca, este bine sa colaborezi cu o firma de plasare. Acestea sunt privite cu mai mare incredere de catre parinti, iar lunar poti castiga intre 1500 si 2000 de lei, in functie de programul pe care il ai sau de cerintele suplimentare ale parintilor micutului.

Freelancer.
Daca nu vrei sa te indrepti, fie chiar si pentru cateva luni, spre o meserie si iti doresti sa profesezi in continuare in domeniul tau, poti incerca sa iei niste proiecte pe cont propriu si sa iti castigi astfel banii pana cand te angajezi. Dezavantajul freelancing-ului este incertitudinea veniturilor: luna aceasta poti avea numeroase proiecte si sa lucrezi de dimineata pana seara, luna urmatoare este posibil sa stai pe tusa. Insa partea buna este ca vei avea niste proiecte in plus de adaugat in portofoliul tau, iar acest lucru iti poate facilita gasirea jobului mult dorit.

Vanzator sau casier.
Aceste doua meserii sunt preferate mai ales de angajatii mai varstnici care sunt concediati cu putin timp inainte de varsta de pensionare. Lor le este aproape imposibil sa isi mai gaseasca un loc de munca in domeniul in care au profesat, iar daca nu vor sa se pensioneze anticipat, cel mai simplu le este sa se angajeze ca vanzatori sau casieri. Si angajatorii din retail prefera sa lucreze cu persoane apropiate de varsta pensionarii, intrucat acestea sunt mai responsabile si mai serioase decat tinerii.

Citeste si:
Primul tău job: Top 3 aspecte importante pe care trebuie să le ştii
Primul tău job: Top 3 aspecte...

Orice meserie poate fi o adevarata salvare atunci cand esti luat pe neasteptate si ramai fara un loc de munca. Veniturile pe care le poti obtine lunar te vor ajuta sa te intretii si sa nu ramai in urma cu facturile cat timp iti cauti un nou job.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.