Social 20 Iulie 2017 12:26
Omul de afaceri turc Abdullah Atas, trimis in judecata pentru omor calificat, conducere sub influenta alcoolului si parasirea locului accidentului, fiind acuzat ca a intrat intentionat cu masina in politistul Gheorghe Ionescu, a fost condamnat, joi, la 23 de ani si jumatate de inchisoare.

Sentinta, care a fost amanata de judecatori de noua ori, nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, scrie digi24.ro.

Omul de afaceri turc Abdullah Atas a fost trimis in judecata in septembrie 2015 de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Conform anchetatorilor, accidentul in urma caruia politistul Gheorghe Ionescu a murit s-a produs in 2 august, in jurul orei 03.30, in zona intersectiei strazii Nicolae Caramfil cu Soseaua Pipera, unde acesta se afla impreuna cu alti agenti de la Brigada Rutiera a Capitalei, pentru un control in trafic. Politistul i-a facut semn lui Abdullah Atas sa opreasca masina pe care o conducea, omul de afaceri turc a incetinit, dar cand a ajuns in dreptul lui Gheorghe Ionescu, a accelerat si l-a lovit. Gheorghe Ionescu a fost tarat pe capota pe o distanta aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe sosea la 10 metri.

Anchetatorii au stabilit ca omul de afaceri turc consumase bauturi alcoolice intr-un club din Capitala si avea, la momentul producerii accidentului rutier, o alcoolemie 1,95- 2.00 la mie. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucuresi, instanta care l-a si arestat preventiv in acest caz, in 3 august, pe Abdullah Atas. Tot, Tribunalul Bucuresti a decis, pe 18 septembrie, arestarea preventiva a omului de afaceri turc si a altor trei persoane, intr-un dosar in care sunt acuzati de evaziune fiscala de 1,5 milioane de euro. Potrivit anchetatorilor, in perioada 2010 - 2015, cinci cetateni turci, administratori a trei societati comerciale, au introdus in tara, din spatiul extra si intracomunitar, cantitati importante de obiecte si corpuri de iluminat, pe care le-au vandut atat catre alti distribuitori cat si prin intermediul magazinelor proprii, situate in Bucuresti si Ilfov,

Citeste si:
Fulgy, condamnat la doi ani de închisoare. Familia lui este...
Fulgy, condamnat la doi ani...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.