Social 20 Iulie 2017 10:54
Transavia, cel mai mare producator de carne de pui din Romania si una dintre cele mai reputate afaceri de familie, lanseaza rezultatele unui studiu de piata national prin care si-a propus sa analizeze obiceiurile romanilor in ceea ce priveste consumul de carne de pui.

Studiul a fost efectuat in parteneriat cu compania de cercetare de piata iSense Solutions pe un esantion de 520 de persoane, barbati si femei cu varste de peste 18 ani, din mediul urban, care obisnuiesc sa gateasca cel putin o data pe saptamana.

Datele studiului releva tendintele actuale de consum pentru carnea de pasare, o perspectiva a evolutiei pietei, dar si topul celor mai populare retete cu carne de pui gatite de romani.

Rezultatele studiului plaseaza carnea de pui in topul preferintelor romanilor

Astfel, in ceea ce priveste tipurile de carne consumate cel mai des, carnea de pui este pe primul loc, 7 din 10 romani sustinand ca o utilizeaza pentru pregatirea meselor de mai multe ori pe saptamana. Totodata, 95% dintre persoanele care gatesc cel putin saptamanal consuma acest tip de carne.

Potrivit unui comunicat remis 9am, hypermarketurile si supermarketurile raman cele mai frecventate locuri de unde romanii aleg sa cumpere carnea de pui (77%), in timp ce magazinele fizice specializate (49%) si magazinele alimentare obisnuite (46%) sunt preferate de un numar mult mai mic de persoane.

Totodata, 94% dintre romani prefera sa cumpere carne proaspata refrigerata in detrimentul celei congelate pentru care a optat un procent de doar 27%, format in special din tineri cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani.

Motivand alegerea frecventa a carnii de pui in alimentatia lor, romanii sustin ca aceasta este un aliment care se gateste usor (71%), are gust bun ( 62%) si este o carne slaba, cu putine calorii (57%). Cei mai multi dintre romani asociaza acest tip de carne cu aportul caloric scazut, continutul mic de grasimi si viata sanatoasa. Consumatorii ocazionali percep carnea de pui ca fiind bogata in vitamine.

Tipurile de carne de pui utilizate cel mai des in bucatariile romanilor sunt pieptul de pui (82%), pulpele superioare de pui (77%) si pulpele inferioare de pui (72%), insa si alte categorii precum ficateii, aripioarele si pipotele sunt pe placul acestora. Modalitatea prin care acestia prefera sa le gateasca frecvent sunt la cuptor (81%), in mancare (75%) si la gratar (68%).

Topul celor mai populare retete cu carne de pui gatite de romani

Studiul Transavia mai scoate in evidenta si o serie de date interesante despre felul in care gatesc romanii carnea de pui, de unde se informeaza si ce retete sunt in topul preferintelor lor.
Citeste si:
Studiu Infografic: Profilul clienților sistemelor fotovoltaice în...
Studiu Infografic: Profilul...

Un procent de 93% dintre respondenti, persoane care gatesc saptamanal, au ales pieptul de pui la gratar ca fiind cea mai des gatita reteta de pui in gospodarie. Pe locul doi este snitelul de pui, cu o diferenta de doar un procent. Romanii si-au exprimat de asemenea o preferinta crescuta pentru tocanita de pui (91%), ciorba de pui cu taitei (88%) si supa de pui cu galuste (88%). Lista continua cu o serie de alte retete de pui, precum pui cu orez, ficatei de pui la tigaie, pulpe de pui cu legume la cuptor, friptura de pui cu mujdei si mamaliga, salata beuf cu carne de pui sau mancare de mazare cu pui.

In top trei retete cu carne de pui gatite cel mai des pentru copii, snitelul de pui este prima alegere a romanilor, 82% dintre participantii la studiu declarand ca pregatesc aceasta reteta pentru cei mici. A doua cea mai gatita reteta este ciorba de pui cu taitei (78%), iar supa de pui cu galuste reprezinta a treia alegere a romanilor pentru mesele copiilor.

Citeste si:
Preferințele românilor de Sărbători. Ce destinații interne și...
Preferințele românilor de...

81% dintre consumatorii de carne de pui sustin ca au aflat retetele pe care le pregatesc de la membrii familiei (mame, bunici), iar 57% dintre acestia au ca sursa de inspiratie mediul online, site-uri specializate sau bloguri.

Romanii sunt deschisi si catre bucatariile internationale, iar cea mai apreciata este bucataria italiana (68%), urmata de cea greceasca (37%) si cea frantuzeasca (36%).

Studiul efectuat de Transavia aduce o perspectiva de actualitate asupra obiceiurilor culinare si de consum ale romanilor, dar si asupra pietei carnii de pui, care a crescut in mod constant in ultimii ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.