Social 20 Iulie 2017 15:20 de Clara Vacaru
O retea de internet wireless gratuit este functionala, in Piata Victoriei, Piata Unirii si Piata Libertatii, din Timisoara, dar si pe mai multe mijloace de transport in comun, in cadrul programului Timisoara Smart City, care reprezinta o colaborare intre Primaria Timisoara, Continental Romania si Orange Romania.

Cetatenii vor avea Internet Wi-Fi gratuit securizat in Piata Victoriei, Piata Unirii si Piata Libertatii, prin simpla selectare a retelei "Continental Free Wi-Fi”, scrie News.ro.

Platforma Smart City Orange are la baza o interfata deschisa si interogabila pentru programarea de aplicatii (API), Continental oferind astfel ocazia oricarui start-up tech sa dezvolte noi aplicatii destinate orasului si cetatenilor sai.

"Una din prioritatile modernizarii Timisoarei in perioada pe care o traversam este implementarea de solutii din conceptul de smart city. Acest lucru, ca si nevoia de comunicare tot mai acuta, in general, in spatiul virtual, fac din asigurarea conectivitatii la si prin Internet o preocupare subsecventa pe masura. Ne bucuram ca am reusit, cu ajutorul partenererilor privati Continental Romania si Orange Romania, sa asiguram conexiune gratuita la internet pentru cetatenii Timisoarei si turisti, in principalele piete din centrul orasului – Piata Victoriei, Piata Libertatii, Piata Unirii. Cu siguranta, acesta este doar inceputul!”, a declarat Nicolae Robu, primarul mnunicipiului Timisoara.

"Continental este un partener de incredere al comunitatii locale inca din 1999. Prin acest proiect dorim sa oferim timisorenilor si celor care viziteaza orasul mai multa libertate de miscare, printr-o conexiune continua, gratuita, la internet, in Piata Unirii, Piata Libertatii si Piata Operei. In urmatorii trei ani, alaturi de Primaria Timisoara si Orange Romania vom participa activ la elaborarea si implementarea in parteneriat a unor solutii de tip smart care raspund nevoilor de dezvoltare comunitara identificate la nivelul Municipiului Timisoara“, a adaugat Sorin Samonid, directorul fabricii de anvelope Continental din Timisoara.

Accesul la internet gratuit este disponibil in Piata Victoriei, Piata Unirii si Piata Libertatii, dar si pe mai multe mijloace de transport in comun. Parteneriatul intre Continental, Orange si autoritatile locale se intinde pe o durata de trei ani.

Citeste si:
Brancusi la Timisoara - Capitala Europeana a Culturii in 2023 -...
Brancusi la Timisoara -...

Scopul proiectului vizeaza cresterea accesului publicului larg la beneficiile aduse de solutiile de tip smart city, in municipiul Timisoara.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.