Social 17 Iulie 2017 10:47
La Baza militara Mihail Kogalniceanu vor fi inaugurate zece proiecte, realizate prin fonduri ale Initiativei de Reasigurare Europeana a SUA, in valoare de 4,6 milioane de dolari.

Ceremonia incepe la ora 15:00.

"Cele 10 proiecte finalizate sau in curs de finalizare, cu o valoare 4,6 milioane dolari, sunt finantate prin fondurile Initiativei de Reasigurare Europeana (ERI). Noile constructii includ facilitati de mentenanta avioane, depozite de echipamente, parc auto, statie de spalare auto sau sali de clasa", informeaza MApN, citat de bursa.ro.

Elementul distinct al acestui parteneriat dintre SUA si Romania este reprezentat de Operatiunea Atlantic Resolve, sustinuta prin ERI. Prezenta militarilor americani a crescut in Europa, iar acest lucru a dus la cresterea nivelului de exercitii si imbunatatirea infrastructurii militare.

SUA a investit aproximativ 50 de milioane de dolari pentru operationalizarea bazei Mihail Kogalniceanu si are in plan investirea unei sume aproximativ egale pentru modernizarea infrastructurii, in urmatorii ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.