Social 16 Iulie 2017 11:51
Reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei urmeaza sa vizioneze luni inregistrarea cu care a fost santajat episcopul Husilor, Corneliu Barladeanu.

"Avand in vedere ca e sambata dupa-amiaza, eu sunt preot si trebuie sa ma pregatesc pentru Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie de maine (n.r. - duminica), nu pot sa includ in pregatirea pentru Liturghie asa ceva. Aman pentru luni dimineata", a declarat Timofte la Antena 3, potrivit digi24.ro.

Au aparut imagini in spatiul public in care episcopul Husilor este filmat in ipostaze intime cu un elev de seminar care la acel moment ar fi avut 17 ani. Imaginile ar fi fost folosite de arhimandritul Cristian Jitaru, de la Episcopia Husilor, si de preotii Gheorghe Damian, de la biserica din curtea Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, si Razvan Bumbu, de la Parohia Valeni, pentru a-l santaja pe Barladeanu. Cei trei preoti au fost trimisi in judecata de DNA.

Imaginile compromitatoare cu episcopul Husilor au fost difuzate de Cancan, iar Patriarhia si Mitropolia Moldovei au solicitat publicatiei inregistrarile.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Vasile Banescu a declarat la Antena 3 ca barbatul care apare in imagini este Episcopul Husilor.

"Din pacate, confirm ca persoana din imagine este episcopul Husilor", a afirmat Banescu, care a apreciat ca aceasta situatie il face pe episcop incompatibil si ca acesta va fi sfatuit sa se retraga, decizie pe care o poate lua si singur.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.