Dosarele pentru acordarea stimulentului financiar de 1.500 de lei pentru constituirea familiilor au inceput sa se depuna din 12 iunie, iar pana in prezent s-au inregistrat 648 de dosare eligibile, precizeaza Primaria Capitalei.

Beneficiari ai acestui stimulent financiar sunt doar tinerii care s-au casatorit dupa 29 mai, data intrarii in vigoare a hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Conditiile pentru acordarea banilor sunt urmatoarele: cel putin unul dintre soti sa fie la prima casatorie; cel putin unul dintre soti sa aiba domiciliul sau resedinta in Bucuresti; cel putin unul dintre soti sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani.

Stimulentul financiar se acorda cu avizul primarului general, iar hotararea nu se aplica retroactiv.

Documente necesare pentru acordarea stimulentului financiar sunt cerere tip (se completeaza de catre sotul care isi pastreaza numele dupa casatorie); copie conforma cu originalul a cartii de identitate a ambilor soti (cu numele de familie purtat dupa casatorie); copie conforma cu originalul a certificatului de casatorie; numarul contului bancar (cod IBAN) eliberat de banca.

Dosarele se depun la Biroul de Relatii cu Publicul al Centrului pentru Tineret al Municipiului Bucuresti din incinta Cocor, B-dul I.C. Bratianu nr. 29-33, de luni pana vineri, intre 10:00 - 16:00.