Social 12 Iulie 2017 10:36
Fostul manager al Spitalului Malaxa din Bucuresti Florin Secureanu, judecat pentru fapte de coruptie si aflat in arest preventiv din decembrie 2016, va fi plasat in arest la domiciliu, au decis, miercuri, magistratii Curtii de Apel Bucuresti. Hotararea este definitiva.

Curtea de Apel Bucuresti a respins ca nefondata contestatia formulata de procurori la decizia pronuntata in 7 iulie de Tribunalul Bucuresti, de plasare in arest la domiciliu a fostului manager al Spitalului Malaxa.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva

Astfel, Florin Secureanu, aflat in arest preventiv din decembrie 2016, va fi plasat in arest la domiciliu.

Luni, fostul manager al Spitalului Malaxa a aratat in fata judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti ca regreta faptele de care este acuzat si le recunoaste, dorind sa fie judecat in procedura simplificata pentru a beneficia de reducerea pedepsei. El a sustinut ca are probleme pulmonare care pot fi tratate mai usor in arest la domiciliu, dar si ca "impactul mass-media" a fost exagerat in cazul sau.

”Regret faptele care mi se imputa si le recunosc. N-am fost oscilant in fata procurorului DNA. Am recunoscut toate acuzatiile care mi-au fost aduse. Am probleme pulmonare care pot fi tratate mai usor in arest la domiciliu. Am, de asemenea, lucrari de implantologie care nu au fost terminate. Impactul mass-media a fost exagerat in cazul meu. Conversatiile din dosar au fost prezentate trunchiat. Doresc sa acopar o parte din prejudiciu. Un vecin vrea sa cumpere imobilul aflat in constructie”, a aratat Secureanu.

La randul sau, procurorul de sedinta a spus ca faptele de care este acuzat Secureanu s-au intins pe o perioada de sapte ani, ca nu a platit prejudiciul stabilit in dosar si ca in timpul urmaririi penale a avut o atitudine oscilanta. ”Nu se impune masura inlocuirii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. A acceptat procedura simplificata, dar asta nu inseamna ca a fost diminuata gravitatea faptelor. A facut acest lucru pentru a beneficia de o pedeapsa redusa”, a aratat procurorul.

Fostul manager al Spitalului Malaxa din Capitala Florin Secureanu a fost trimis in judecata de DNA in 15 mai dosarul in care este acuzat ca a conceput si a pus in aplicare mai multe mecanisme prin care si-a insusit peste 9 milioane de lei din patrimoniul spitalului, care s-a constituit parte civila in acest caz. Secureanu este judecat pentru delapidare (cinci fapte, din care una cu consecinte deosebit de grave) si luare de mita, scrie News.ro.

Alaturi de Secureanu au mai fost trimisi in judecata, in libertate, Margareta Preda, la data faptei director financiar-contabil al Spitalului Malaxa, pentru doua infractiuni de complicitate la delapidare; Traian-Alexandru Nica, la data faptelor specialist IT la acelasi spital, pentru complicitate la delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata; Paul Stoica, la data faptelor sef al Serviciului Tehnic - Administrativ al Spitalului Malaxa, si Stefan-Lucian Nicolae, la data faptelor tehnician administrativ la aceeasi unitate medicala, pentru complicitate la delapidare si fals intelectual, precum si Eugen Rasoiu, Eugenia Dumitru si Simona Trandafir, la data faptelor administratori ai unor societati comerciale, pentru complicitate la delapidare, dar si Cristian Ionita si Mihai Mesner, de asemenea administratori ai unor firme, pentru complicitate la delapidare cu consecinte deosebit de grave si spalare de bani.

Citeste si:
Andrew și Tristan Tate, prima ieșire din arestul la domiciliu....
Andrew și Tristan Tate, prima...

Florin Secureanu a fost manager al Spitalului Clinic ”Nicolae Malaxa” din Bucuresti in perioada 1 aprilie 2007 - 29 noiembrie 2016, timp in care ”a conceput si pus in aplicare mai multe mecanisme prin care si-a insusit sume semnificative de bani din patrimoniul spitalului, in cuantum total de 9.144.053,4 lei”, se arata in rechizitoriul procurorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.