Kovesi a trimis o scrisoare membrilor comisiei, in care prezinta motivele pentru care nici de aceasta data nu da curs invitatiei comisiei, scrie News.ro.

Procurorul sef al DNA spune ca nu se va prezenta pentru ca nu detine informatii cu privire la prezidentialele din 2009 care sa poata ajuta Comisia in obiectivele ei.

"Avand in vedere ca nu am cunostinta si nu detin mijloace de proba referitoare la imprejurarile si cauzele in care s-au produs evenimentele supuse cercetarii in cauza ce formeaza obiectul activitatii Comisiei, nu ma voi prezenta in data de 10 iulie 2017 - ora 11.30 la sedinta Comisiei de ancheta", se arata in scrisoarea trimisa de Kovesi.

Este pentru a treia oara cand sefa DNA refuza sa vina la audiere in comisia de ancheta privind prezidentialele din 2009.

Presedintele comisiei de ancheta, deputatul PSD Oana Florea, declara, joi, ca Laura Codruta Kovesi va fi invitata din nou, pentru luni, sa vina la audiere, iar in cazul in care va refuza si de aceasta data ar putea fi facute plangeri la Ministerul Justitiei si la parchet.