Protestul "Apararea justitiei independente" - la care au luat parte peste 400 de oameni - s-a incheiat in fata DNA, duminica seara, dupa aproximativ patru ore.

Manifestatia s-a incheiat dupa ora 23.00. In intervalul in care protestatarii s-au aflat la DNA, circulatia a fost blocata pe strada Stirbei Voda.

Manifestantii au ajuns in jurul orei 22.45 la DNA, punctul final al protestului, unde au aplaudat. Ei au scandat "Sustinem DNA" si "DNA, nu uita, strada e de partea ta", "Bravo".

Protestatarii, care sustin "independenta justitiei", s-au strans in jurul orei 19.00 in Piata Victoriei, iar dupa ora 20.30 au plecat spre sediul DNA. Ei au avut pancarte cu mesaje precum "Justitia e dreptul fiecaruia la sanatate morala", "Sustinem LCK", "Mustata de la Tel Drum, hai la DNA". In Piata Victoriei au aparut si manechinele in zeghe avand chipurile lui Calin Popescu Tariceanu, Sorin Grindeanu, Ion Iliescu, pe care manifestantii le-au luat pe traseul spre DNA.

Oamenii - insotiti de jandarmi - au mers in coloana pe trotuar, nefiind lasati de catre jandarmi sa ocupe carosabilul.


O parte a protestatarilor s-au asezat pe jos, in mai multe intersectii, scandand "Jandarmeria apara hotia", "Rusine, Carmen Dan" si "Vrem o banda", referindu-se la solicitarea adresata jandarmilor, in mai multe randuri, de a-i lasa sa circule pe o banda a bulevardului, si nu doar pe trotuar. De altfel, au avut loc altercatii intre jandarmi si protestatari, carora le-a fost impiedicat accesul pe carosabil. La intersectia cu Calea Victoriei, manifestantii au blocat circulatia, pentru scurt timp, dupa ce s-au asezat pe jos pe bulevard.

In Piata Universitatii, protestatarii au cantat imnul national.

De asemenea, ei s-au oprit si in fata Primariei Capitalei, unde au scandat "Demisia".

Citeste si:
Taximetriștii din București au ieșit la protest. „Nu vă mai bateți...
Taximetriștii din București...

In apropierea sediului DNA, jandarmii au ridicat un barbat, pe care l-au dus la Politie, pe motiv ca devenise violent.

Manifestatia a fost convocata pe Facebook.

"Penalii din politica au declansat atacul final pentru blocarea DNA. Primul subiect major pus pe agenda publica de noul guvern vizeaza vechea preocupare a infractorilor si inculpatilor din politica: Decapitarea DNA. Atacul a fost declansat luni de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sub pretextul unui nou control la DNA. A fost amplificat la televiziunile si in ziarele cu patroni condamnati sau inculpati care au interese comune cu polticienii corupti unde s-a declansat o campanie de denigrare a conducerii DNA. Aceste demers este impotriva interesului public de continuare a operatiunilor care combat coruptia si afecteaza grav principiul independentei Justitiei", spun organizatorii, sustinand ca nu vor accepta blocarea DNA.

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

Organizatorii protestului mai spun ca are loc "un nou asalt asupra DNA, intr-un context mai grav decat pana acum pentru ca politicienii penali au depasit bariere importante".

"Iesim iar in strada pentru a sutine independenta Justitiei, pentru a sustine DNA si pentru a arata mafiotilor ca nu pot trece peste bariera rezistentei oamenilor cinstiti", au mai transmis organizatorii protestului.

Cateva sute de persoane au protestat si in 2 iulie, in Piata Victoriei, de unde au mers in mars pana in Piata Constitutiei. Protestul "Impreuna salvam tara de corupti" a fost generat, conform organizatorilor, de "enorma dezamagire" reprezentata de numirea noului prim-ministru, dar si de mai multe decizii ale Curtii Constitutionale a Romaniei, precum decizia de constitutionalitate a desfiintarii notiunii de conflict de interese pentru functionarii publici si desfiintarea infractiunii de tentativa la abuz in serviciu.

Citeste si:
Președinta CE cere ca Putin să fie adus în fața justiție
Președinta Comisiei Europene...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.