Social 5 Iulie 2017 12:10
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a emis un Ordin, publicat in Monitorul Oficial, prin care cere producatorilor agricoli care vand pepeni sa afiseze etichetele. 
Potrivit acestui ordin, "eticheta pentru produsul pepeni comercializat de producatorii agricoli va contine informatii cu privire la denumirea produsului, localitatea de origine, data obtinerii produsului si pretul de vanzare. Producatorul agricol are obligatia afisarii etichetei (…) intr-un loc vizibil cumparatorilor, fara a se deteriora. Art.4 Eticheta are urmatoarele caracteristici: a) sa fie confectionata din hartie A4, plastifiata transparent; b) sa fie imprimata landscape, fata-verso, color, cu denumirea produsului, localitatea de origine, data obtinerii produsului, pretul de vanzare", noteaza mediafax.ro.

Ordinul precizeaza, de asemenea, ca verificarile se vor efectua de catre structurile cu atributii in inspectii tehnice, din cadrul directiilor pentru agricultura. Vor fi verificate si atestatul de producator, carnetul de comercializare si documentul de identitate al producatorului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.