Social 5 Iulie 2017 12:13
Cea mai mare crestere este inregistrata de Cluj-Napoca (10%), iar cea mai mica in Bucuresti (5,4%), in primele sase luni ale anului. 

Suma medie solicitata pentru apartamentele disponibile spre vanzare, la nivel national s-a majorat cu 6,7% in prima jumatate a anului 2017, metru patrat util ajungand la 1.120 de euro, potrivit mediafax.ro.

Capitala Transilvaniei, Cluj Napoca manifesta o crestere de 10%, reluandu-si locul in clasamentul national al celor mai mari cresteri de pret. Locuintele costa, in medie, 1.372 de euro pe metru patrat util, fata de 1.247 de euro, la inceputul anului. Apartamentele vechi s-au scumpit cu 9,6%, in timp ce, cele noi cu 12,3%.

Capitala Moldivei, Iasi, se afla pe locul doi in acest clasament, cu o crestere de 9,6% (de la 854 la 937 de euro pe metru patrat util).

Orasul de pe Bega, Timisoara a inregistrat o crestere cu 8,2% in primele sase luni ale acestui an. Este singurul oras din clasament, in care apartamentele vechi se vand mai scump decat cele noi.

La malul marii, pretentiile vanzatorilor constanteni au crescut cu 7,3% in prima jumatate a anului, apartamentele din blocurile ridicate inainte de Revolutie s-au apreciat cu 6,9%, iar cele noi cu 9,2%.

In ciudate tendintelor, locuintele din Capitala s-au mentinut la un nivel constant in perioada lunilor mai-iunie, insa, pe parcursul primelor sase luni, s-au scumpit cu 5,4%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.